Политиците в Европейския съюз избират строгите икономии и балансирани бюджети

...
Политиците в Европейския съюз избират строгите икономии и балансирани бюджети
Коментари Харесай

ЕС избира затягане на коланите и балансирани бюджети пред помощ за бедните


Политиците в Европейския съюз избират строгите икономии и уравновесени бюджети пред изваждането на десетки милиони европейци от бедността. Това се акцентира в отчет на Организация на обединените нации, представен от " Франс прес ".

Критиката беше отправена от Оливие Де Шутер, специфичен докладчик на Организация на обединените нации за крайната беднотия и правата на индивида, който е интервюирал десетки публични лица в Европейски Съюз, с цел да направи своята оценка.

Де Шутер предизвести, че институциите на Европейски Съюз, в това число Европейската комисия, Европейската централна банка и съветът на министрите, би трябвало да употребяват актуалната Коронавирус рецесия, с цел да " се преизмислят " за битка с бедността.

Понастоящем " страните членки на Европейски Съюз са приканвани да бъдат конкурентоспособни и нищожни: те са помилвани, че не са задоволително обществени ", се акцентира в отчета.

В отчета му се споделя, че всеки пети човек - над 92,4 млн. души или 21,1 % от популацията на Европейски Съюз - към момента изпитва беднотия, избрана като приход под 60 % от междинния народен приход.

Общо 19,4 милиона деца, представляващи 23,1 %, живеят в беднотия в целия Европейски Съюз.

Тъй като нещата стоят, се прибавя, че държавите-членки на Европейски Съюз прекомерно постоянно " се състезават между тях по доста безполезни способи ", задушавайки обществения прогрес.

" Те се надпреварват към дъното, като понижават налозите, заплатите и отбраната на служащите, тъй като считат, че по този метод могат да привлекат вложители и да подобрят... конкурентоспособността ", сподели Де Шутер.

Той също по този начин нахлу с доста прехвалената зелена договорка на Европейски Съюз, обширна стратегия, която има за цел да подсигурява, че Европейски Съюз ще стане безпристрастен до 2050 година

" Борбата с бедността е изчезналото парче от тази Зелена договорка ", макар че беше показана като основен съставен елемент, сподели той.

" Но до момента в който това положително желание не се трансформира в съответни дейности, милиони ще продължат да се борят за заслужен витален стандарт в общество, което ги изоставя. "

Той прикани Европейски Съюз да приложи т. Нар. Европейски дирек на обществените права, който би трябвало да включва минимални гаранции за приходите и правно обвързващи цели за унищожаване на бедността.

Това " е опция, която не би трябвало да се пропилява ", сподели той.

През март изпълнителният шеф на Европейски Съюз би трябвало да показа проект за деяние за осъществяване на амбициозната си обществена стратегия, а водачите ще го обсъдят през май на среща на върха в Португалия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР