Политиците в България нямат воля да се справят с този

...
Политиците в България нямат воля да се справят с този
Коментари Харесай

Каракачанов: Границата ни е пробита като швейцарско сирене! Искаме ли неканени гости?

Политиците в България нямат воля да се оправят с този проблем, счита някогашният министър на защитата
Граничен служител на реда загуби живота си, откакто беше прострелян от турски овчари, причакващи да ограбят мигранти, на границата с южната ни съседка.

Когато има незаконен трафик на хора в големи размери, страната би трябвало да е наясно какво желае да направи. През последната година и половина всички изредили се български държавни управления не се занимаваха с този проблем. Границата беше разграден двор. Нелегалните мигранти режеха, където си изискат, известия към медиите не се подаваха и обществото научаваше, че българската граница е пробита като швейцарско сирене, когато в Ботевград заловиха 60 индивида. Крият са обстоятелствата, че тези групи минават през сръбската граница.

Това заяви бившият министър на защитата и почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация доктор Красимир Каракачанов в ефира на „ “. 

По думите му политиците в България нямат воля да се оправят с този проблем, поради което той продължава да съществува. 

Този проблем съществува в България от 2014-2015 година До ден сегашен българските държавни управления си сменят визията за това по какъв начин ще се оправят с казуса. Нито едно от тях не е взело решение въпросът да се реши по отношение на закона в България – с , акцентира Каракачанов. 

Според него щом в България няма ясна визия по какъв начин ще бъдат третирани незаконните мигранти и няма ясни разпоредби към „ Гранична полиция “, се случват трагични произшествия.

Европа не е безкрайна. Когато изпълнят Западна Европа, ще тръгнат към Централна, след това ще дойдат и в България. Важно е да определим своята идея – желаеме ли у нас да идват хора без да сме ги канили, установи Каракачанов. 

Бившият министър на защитата е на мнение, че командироването на служители на реда от цяла България по границата е неприятна процедура, защото те не са готови и им липсва техника. 

Специалните сили към днешна дата са добре готови, защото по мое време беше осъществен план за придобиване на нова бронирана техника, разполагат и със 100 транспортни средства. В последната година и 7 месеца концепцията на политиците беше да се вършат, че няма незаконна миграция, счита той. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР