Политиците у нас могат да влияят и имат средства за

...
Политиците у нас могат да влияят и имат средства за
Коментари Харесай

Ненков: Висшите ръководители в съдебната власт се избират с участието на политици

Политиците у нас могат да въздействат и имат средства за това, при избора на висшите ръководители в правосъдната власт. Мнението си по тематиката " Апартаментгейт " изрази в предаването „ Тази събота” по БТВ някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков. Според него, такава процедура се следи в целия свят, защото това е политически развой. " Висшите ръководители в правосъдната власт се избират с присъединяване на политиците”, безапелационен бе Ненков. В ефир той съобщи, че когато той е бил член на Конституционния съд сегашният основен прокурор на България - Сотир Цацаров - го е попитал дали не желае да се кандидатира за началник на Върховния касационен съд.
Румен Ненков е отказал, само че на собствен ред за заемане на длъжността е предложил трима души, измежду които и актуалният ръководител на правосъдната институция - Лозан Панов. „ По какъв метод са реализирани идващите контакти с Лозан Панов и по какъв начин е разговаряно не е ясно, само че не е минало без диалози с ръководителите на водещите партии, в това число и с министър-председателя. В това няма нищо лошо”, разяснява Ненков. Той съобщи, че Лозан Панов е добър правист и досега на назначението му, като ръководител, двамата са поддържали добра връзка.
Доверието на Ненков към Панов е било съществено, само че в този момент към този момент могат да бъдат направени известни възражения по държанието на шефа на Върховен касационен съд. " Той стартира да се вживява в една роля, която не му е присъща ", добави Ненков. Според него, ръководителят на Върховен касационен съд не би трябвало да показва обществено това, което става в фамилията му. Може да има всевъзможни политически пристрастия, само че когато брачната половинка ти приказва за присвоена страна, значи, че ти имаш избрани визии и желания. Х ората чакат от ръководителя на Върховния съд да бъде импотентен политически. Да не бъде зает с нито една политическа сила” , изрично изрази мнението си във връзка с сагата " Апартаментгейт " Румен Ненков.
Той счита, че с този скандал се цели втълпяване у хората, че на политиците и въобще властимащите " са им били подарявани жилищата, което не е правилно ". " Тези продавачи обаче имат интерес да понижат разноските по договорката, като по този метод ще получат повече пари, само че ще платят по-малко данъци”, изясни Ненков. Той е безапелационен, че в случай че при изповядване на една договорка в нотариалния акт е записана една цена, а в това време " под масата " са броени и други пари, това към този момент е нарушаване на закона. " Смятам, че мъчно би се открило сходно нещо, тъй като всеки ще твърди, че договорката е изповядана на цената, която е посочена в нотариалния акт”, разяснява някогашният парламентарен арбитър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР