Политиците трябва да търсят съгласие по евентуална дата за президентските

...
Политиците трябва да търсят съгласие по евентуална дата за президентските
Коментари Харесай

ГЕРБ искат президентски вот на 7 ноември

Политиците би трябвало да търсят единодушие по възможна дата за президентските избори, по наше мнение датата 7 ноември е най-удачна, съобщи пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след втория председателски съвет в Народното събрание през днешния ден.

В същото време Мая Манолова от ИБГНИ е безапелационна, че е безусловно допустимо изборите, в това число и 2 в 1, да бъдат извършени напълно с машини. „ Има опити от ГЕРБ да бъде променян Изборният кодекс, с цел да се върне опцията за гласоподаване с хартиени бюлетини. Важно е да не бъде отменяна стъпката на Народното събрание изборите да са единствено с машини и тази опция за почтени избори да не бъде проиграна “, разяснява тя.
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
По думите ѝ не престават в това време и напъните са сформиране на държавно управление без ГЕРБ и Движение за права и свободи с третия мандат, само че Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия отхвърлят да вземат участие в такива диалози.

Още какъв брой машини ще са нужни

Междувременно не престават договарянията сред „ Сиела Норма “ и ЦИК за машините за вота. Според изпълнителния шеф на компанията адв. Веселин Тодоров обаче няма риск за провеждането на изборите.
Снимка: Ладислав Цветков
„ Машините би трябвало да се върнат в консулските служби, от там да се доставят до секциите. Идеята ни е да се върнат в консулските служби, само че не в България, а там в чужбина те ще бъдат тествани от наши техници и още веднъж ще заминат в събота сутринта към секциите, тъй че няма да има никакъв проблем за изборите в чужбина “, изясни той.

По думите му компанията е предложила да се закупят още 1200 машини, който да бъдат превозени от Тайван по въздуха. Така цената им става 5200 лева на численост или общо към 6 млн. лв.. Адв. Тодоров означи, че при избор „ 2 в 1 “ ще се спестят някои разноски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР