„Политиците трябва да разберат, че колкото по-малко се намесват в

...
„Политиците трябва да разберат, че колкото по-малко се намесват в
Коментари Харесай

Живодар Терзиев: Таван на горивата е безсмислен

„ Политиците би трябвало да схванат, че колкото по-малко се намесват в един пазар, колкото по-малко влияят, колкото той е по-спокоен, толкоз потребителят е по-доволен и стопанската система страда по-малко “. Това съобщи ръководителят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Живодар Терзиев пред bTV.

" Ще си разреша да напомня една обстановка от април, май и юни, когато при адско повишаване на цените на интернационалните пазари и потребност да увеличим цените на колонките, имаше държавно-политическа интервенция, която задържа цените за потребителя. Както знаем от законите във физиката, когато има влияние в една посока, рано или късно се появява равно по мощ и назад по посока на друго
деяние. Затова и не виждаме толкоз бързо и решително намаляване на цените “, съобщи Терзиев.

Таван на цените на горивата е безусловно неправилен, уточни Терзиев и добави, че подобен таван ще ни върне към Комитет по цените отпреди години.

Терзиев изясни, че цените на горивата са функционалност на интернационалните пазари, само че цените спрели да се повишават в края на юни и началото на юли.

От 2 седмици има намаляване на цените на горивата, по думите му.

Живодар Терзиев дефинира одобрената по-висока цена на газа от 60% като адска неустойчивост на пазара, неведение и липса на убеденост на каква цена се купува синьото гориво през днешния ден. Продавачите на природен газ за коли от началото на август до през вчерашния ден щели да продават синьото гориво с 1.50 до 2 лева по-евтино, в сравнение с е тяхната доставна цена от доставчика, уточни той.

Терзиев настоя за дълготрайни контракти за доставките на газ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР