Политиците трябва да превъзмогнат егото и тясно партийния си интерес

...
Политиците трябва да превъзмогнат егото и тясно партийния си интерес
Коментари Харесай

Президентът на КНСБ:Политиците трябва да превъзмогнат егото и да съставят редовен кабинет

Политиците би трябвало да превъзмогнат егото и тясно партийния си интерес и да сформират постоянно държавно управление, сподели пред представители на медиите в Разград президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров.

По думите му това би било най-добре за България. „ В какъвто и формат да желаят да го създадат, само че да има по-голяма непоклатимост и да има работещ парламент, тъй като той би трябвало да подсигурява най-малко три неща “, съобщи Димитров. Като едно от тях той уточни бърза актуализация на бюджета за 2022 година, с цел да може да подсигурява нарастване на заплатите в бюджетните системи такова, че да компенсира най-малко формалната инфлация. Президентът на КНСБ чака също да бъде повишен както размерът на помощите за отопление, по този начин и броят на хората, които ги получават. Според него е доста значимо да бъдат обезпечени и енергийните обезщетения, които получават небитовите консуматори, с цел да се запазят работните места. „ Бизнеса сега е обезпокоен и декларират, че в случай че спрат енергийните обезщетения, сред 80 и 100 хиляди души ще останат без работа през зимата “, уточни Пламен Димитров.

Президентът на КНСБ беше в Разград във връзка националната протестна акция " Да защитим приходите от инфлацията и работните места от рецесията ". В центъра на града синдикалистите разпънаха протестна шатра, на която жителите можеха да се срещнат с всички претенции на КНСБ.

Пламен Димитров съобщи, че протестната акция е подкрепена от работещи в предприятия и институции от цялата страна. По думите му тя ще продължи месеци наред, до момента в който се решат настояванията на синдикалистите.

Областният координатор на районния съвет на КНСБ в Разград Грациела Ранкова уточни, че нарастването на приходите би трябвало да стартира от едрия бизнес би трябвало и лавинообразно да повлече дребния и междинния бизнес. Защото, по думите й, в условия на рецесия бизнесът оцелява и може да бъде проспериращ единствено с нарастване на приходите на служащите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР