Политиците ще имат все по-голям проблем с активността на гражданите.

...
Политиците ще имат все по-голям проблем с активността на гражданите.
Коментари Харесай

Проф. Мария Пиргова: Политиците ще имат все по-голям проблем с активността на гражданите

Политиците ще имат все по-голям проблем с интензивността на жителите. Това съобщи в " Тази заран " по bTV политологът проф. Мария Пиргова.

По нейни думи доверието се внася непрестанно и методично. Тя уточни, че на тези избори наблюдавахме едно фрапантно деяние, което се опита да внесе съмнение в изборния развой. " Това беше неприемливо, само че политиците получиха противоположен резултат ", безапелационна е Пиргова. Тя сподели, че е почнало превръщане на гражданската интензивност към самите избори, към смисъла на изборите.

" Гражданинът узрява за това, че изборите са неговия късмет и той към този момент няма да следва политиците по този начин, както го е правил досега ", изяснява резултата от локалните избори Пиргова. По нейни думи тези национални предстваители би трябвало да си отидат, тъй като те упорстват за едни остарели практитки, които жителите отхвърлят.

Това, което се случи с отпадането на машините в последния миг, беше безспорен бойкот на изборния развой, разяснява Пиргова. " В последна сметка виждаме, че жителите наказаха тези, които направиха саботажа. Нямаше подобен отлив от изборите, какъвто се очкаваше. Гражданите си споделиха: Бюлетини ни давате, с бюлетини ще гласуваме ", заключи тя.

По нейни думи би трябвало да гледаме на процесите в доста по-общ проект, чисто исторически. " Да, смяната продължава, само че тя не продължава от " Продължаваме промяната ". Тя продължава от Българска социалистическа партия, от Ваня Григорова, от понижаване на апатията, макар че изборната интензивност е ниска. Българите реагират на събитията по света и са отворени към него ". Пиргова споделя, че занапред ще са следят доста промени. Дава образец с резултата на Ваня Григорова. Според нея това е раждането на нов водач.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР