„Политиците не трябва да се намесват в работата на службата

...
„Политиците не трябва да се намесват в работата на службата
Коментари Харесай

Ген. Димитър Владимиров: Политиците не трябва да се намесват в работата на НСО, тя е деполитизирана

„ Политиците не би трябвало да се намесват в работата на службата и да я политизират. Това не носи нищо положително, в противен случай, усложнява нещата. НСО е деполитизирана. “ Това разяснява в изявление за радио „ Фокус “ дългогодишният шеф на службата ген. Димитър Владимиров.

Повод за думите му са последните събития към НСО. Припомняме, че през вчерашния ден говорителката на кабинета Лена Бориславова заяви, че държавното управление упорства шефът на службата ген. Емил Тонев да бъде освободен. Причината е, че службата предала на прокуратурата записите от камери от постройката на Министерски съвет.
Искането е по силата на следствие, което се води от Софийска градска прокуратура. Пресслужбата на президента реагира, като заяви, че президентът ще се запознае с претекстовете и ще разгласи своето решение.

В изявлението пред „ Фокус “ ген. Владимиров споделя още: „ Някои неща, които чета в този момент за оставката, просто ме учудват. От една страна, когато преди година се търсиха записите от НСО от Министерски съвет, се оказа, че те са ги предали на третия ден на Столичната дирекция на вътрешните работи. Сега са предали материалите с нужната експедитивност. Хората се застраховат и са излезли незабавно с решение да предадат материалите по простата причина, че това е искане от прокуратурата и би трябвало да се изпълнят тези претенции. “

Ген. Владимиров е безапелационен, че щом прокуратурата желае да се предадат някакви материали или да се привикат очевидци, би трябвало да се отговори. „ Защо примерно министър-председателят, като го извикат, отива в прокуратурата? Нали може да не върви, само че върви там като очевидец. На НСО не им трябват някакви материали, те не натрупат информация, с цел да реагират против едни или други политически кръгове. Напротив, те си гледат своята работа “, споделя той.

На въпрос дали настояването за премахване на ген. Тонев няма да ускори конфликта сред президент и министър председател някогашният началник на службата споделя: „ Президентът е индивидът, който назначава или освобождава, в съгласие с Министерския съвет, началника на службата. Президентът ще проучва има ли фактически нарушавания. Трябва да има в действителност кардинален метод, да има успокоение, всеки професионално да си прави работата. “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР