Политиците не се интересуват от нуждите на българските граждани. Не

...
Политиците не се интересуват от нуждите на българските граждани. Не
Коментари Харесай

Ваня Григорова, КТ „Подкрепа”: Политиците не се интересуват от нуждите на българските граждани

„ Политиците не се интересуват от потребностите на българските жители. Не може 2-3 седмици да се разисква хартиена бюлетина, а не – бюджет и минимална работна заплата – основни тематики в края на годината, които предопределят политиката за цялата последваща година ”. Това съобщи пред Нова тв Ваня Григорова, КТ „ Подкрепа ”.

„ Днес депутатите взеха решение да стоят до гласоподаване на удължаването на бюджета и измененията в закона за трудовата миграция и трудовата подвижност, които облекчават вноса на служащи. Като имаме потребност от служащи, трябваше да се погрижим приходите им да се усилят, с цел да не емигрират ”, продължи Григорова.

Тя даде образец със замразяването на минималната работна заплата по времето на международната финансова рецесия. Григорова цитира специалистите от  МТСП, съгласно които тогава са се нараснали миграционните потоци към Западна Европа.

„ Оформи се коалиция „ Чорбаджии ” – предложенията, влезнали през ГЕРБ и Политическа партия са на работодателските организации ", сподели Григорова.

Тя изясни, за НСТС, който се организира в четвъртък. „ Предложението на служебното държавно управление е за нарастване на минималната работна заплата на 770 лв.. Работодателите са срещу. Те желаят отпадане на % прослужено време и то да влезе в границите на минималната работна заплата. Именно това тяхно предложение беше импортирано от ГЕРБ и Политическа партия ”, сподели Григорова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР