Политици, синдикалисти, близки и приятели се сбогуваха днес с бившия

...
Политици, синдикалисти, близки и приятели се сбогуваха днес с бившия
Коментари Харесай

Политици, близки и приятели се сбогуваха с Иван Нейков

Политици, синдикалисти, близки и другари се сбогуваха през днешния ден с някогашния обществен министър Иван Нейков . Поклонението беше в столичния храм „ Света София “.

Той беше обществен министър в кабинета „ Костов “

Нейков умря ненадейно на 68 година на 31 юли. Като министър на труда бе назначен през 1997 година в служебния кабинет на Стефан Софиянски. След това остана отпред на ведомството в държавното управление на Иван Костов.

Снимка: btvnovinite.bg

След това Нейков сътвори Балкански институт по труда и обществената политика. Беше и общински консултант от Съюз на демократичните сили в Столичния общински съвет (СОС).

На поклонението участваха Стефан Софиянски, Иван Костов, актуалният водач на Съюз на демократичните сили Румен Христов, някогашният длъжностен министър председател Гълъб Донев .

Снимка: БГНЕС

Иван Нейков е роден на 17 април 1955 година в Хасково. Завършва право в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Специализира трудово и осигурително право. От 1981 година до 1990 година работи като контрольор в Инспекция по защита на труда. Между 1985 година и 1993 година е взел участие в разнообразни работни групи по Кодекса на труда и подзаконовите актове за приложението му, по нормативната уредба по отношение на груповото договаряне и груповите трудови разногласия. 

Снимка: btvnovinite.bg

От 1990 година до 1992 година е началник на правния отдел на КНСБ, след което е определен за заместник-председател на конфедерацията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР