Политици от три основни германски партии умуваха днес как да

...
Политици от три основни германски партии умуваха днес как да
Коментари Харесай

Политици от основни германски партии умуваха как да бъде отзован крайнодесен кмет на град в провинция Хесен

Политици от три съществени немски партии умуваха през днешния ден по какъв начин да бъде отзован крайнодесен кмет на дребен град в провинция Хесен, определен, откакто никой различен не е поискал да заеме поста, съобщи Асошиейтед прес.

След бурния публичен отзив и замяна на писмени пояснения от високопоставени служители в Берлин, десноцентристкият ръководещ Християндемократически съюз на канцлерката Ангела Меркел и други две партии обявиха, че ще търсят метод да анулират решението на локалния общински съвет, взето предходната седмица.

Щефан Ягш от крайнодясната Националнодемократическа партия бе определен за кмет на Алтенщадт Валдзидлунг в четвъртък, откакто постът бе незает от няколко седмици.

ДПА заяви, че християндемократите, левоцентристките социалдемократи и насочената към бизнеса Свободна демократическа партия разполагат с 8 от 9-те места в локалния съвет - задоволително да отстранят Ягш с нужното болшинство от две трети.

Местният общинар от ХДС Норберт Шиласко, който дал своя вот за избирането на Ягш, сподели, че съветът го е избрал, тъй като "нямаше кой различен и изключително никакъв младеж, който знае по какъв начин да употребява компютър и да изпраща имейли ".

Партията на Ягш, известна с абревиатурата НДП, се афишира против имиграцията и е обвързвана с крайнодесни екстремисти. Неотдавнашни опити за възбрана на партията, считана за неонацистка, обаче бяха отхвърлени от немския Конституционен съд с претекста, че НДП не е забележителна политическа мощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР