Политици като тия не само, че крият и лъжат, но

...
Политици като тия не само, че крият и лъжат, но
Коментари Харесай

По 700 нелегални мигранти влизат в България на ден, от 8 хиляди евро - 3 остават у нас

Политици като тия освен, че крият и лъжат, само че и ни вършат на маймуни. Дали ще се оправим с границите? Абсурд. 6 000 души - място не можем да им намерим, в случай че не ги третираме като украинчетата - по хотели, по заведения, по молове и така нататък Тези 6 000 души няма да останат в България и бас ловя, че сега, в който стигнат до България, отново ще духнат към тези страни. Те тук не могат да им намерят нито работа, нито заслон. Трябва да се направи разлика сред тези, които бягат стопански и тези, които бягат от война. Това каза преводачът и публицист Мажд Алгафари в студиото на " Денят ON AIR ".
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1428
Според министъра на вътрешните работи Емануил Йорданов условията, сложени за Шенген, би трябвало да успеем да ги осъществим.

" Беше извънредно време и за повече " Фронтекс ", тъй като и различен път е ставало дума за това - ние пазим външната граница на Европейски Съюз, обикновено е да чакаме някаква взаимност и помощ. Преди доста години, когато влязох в Министерството на вътрешните работи, първото значимо нещо, което се случи, беше едно подаяние от Германия на коли за " Гранична полиция ", след това в края на мандата ми при доста преференциални условия сключихме договорка за закупуване на един катер, който беше въведен в употреба при идващото държавно управление ", добави той в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Алгафари сред мигрантите има както трафиканти, по този начин и радикализирани.

" Нашите чиновници, изключително ДАНС, имат опция да схванат кой какъв е, нееднократно съм им помагал в това отношение. В момента има към 140-150 души от " Фронтекс ", който са на границата, те не пазят границата, нищо не правят, просто дават някакви препоръки. Доколкото чух, щели да го усилят 3 пъти, какъв брой наши граничари и от жандармерията пазят границата? Няколко хиляди, затова тези хора от " Фронтекс " и да дойдат, не виждам какво толкоз ще вършат, те даже нямат визия къде се намират. Ако не са в екип с наши граничари, не могат да свършат никаква работа ", безапелационен е журналистът.

Йорданов счита, че " Гранична полиция " си прави съзнателно работата: " Включително там, където възникне някакъв проблем, той би трябвало да бъде предаден по съответния ред, с цел да се вземат ограничения и да се обезпечи нужната техника. "

Мажд Алгафари акцентира, че има лек спад на незаконните мигранти и сега по границата ни минават по 600-700 душ дневно.

" Когато климатичните условия бяха по-благоприятни - бяха по 1000 души дневно, тогава се разхождаха из гората. От 10 буса хващаме един, другите не престават, някои ги крият. Но ми е забавно друго - за какво Австрия не си пази границата. Те ни слагат изискване да сведем броя до нула, а при тях влизат, значи и те не си пазят границата ", отсече преводачът.

А един мигрант от Турция до Германия коства сред 7 и 8 хиляди евро, като към 3 000 евро остават на наша територия.

" Държавата не се състои единствено от " Гранична полиция ", има и регионални шефове, и органи на локалното ръководство, кметове, общински съветници. Може ли бабата, която живее в края на селото, да опише по коя пътека минават мигрантите, а хората от локалната власт да не знаят? ", попита Емануил Йорданов.

Алгафари добави, че болничното заведение в Бургас е " задръстена " от трупове на мигранти.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР