Политици, граждани и журналисти все още не могат да простят

...
Политици, граждани и журналисти все още не могат да простят
Коментари Харесай

Мирчев за Янев: Немислимо е български министър да използва реториката на Путин и да се държи все едно не сме страна-членка на ЕС и НАТО

Политици, жители и публицисти към момента не могат да простят изявлението на министърът на защитата Стефан Янев. Критиките против него, безусловно заливат мрежата.

Депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев е един от най-отявлените критици на Янев.

На страницата си във Facebook Мирчев написа:

" Българският народен интерес в никакъв случай не е включвал безгръбначното държание. Дълъг лист с почтени български генерали от предишното се обръщат в гробовете си от позор пред неспособността на днешния боен министър да назова войната война.

Българският народен интерес, също така, е европейски и проевропейски. Защото България е европейска страна в Европейския съюз.

Разреденият въздух по върховете на министерската власт обаче очевидно предизвиква световъртеж и комплициране у по-неподготвените. Сигурно по тази причина министър Янев приказва в последния си фейсбук пост за политическа аматьорщина. И като е подхванал тематиката - ще е забавно да опише за 7 месеца, до момента в който той бе длъжностен министър председател, изработен ли е някакъв одит на положението на военновременните ни ресурси. Още повече, при ясни индикации за започваща война на Русия против Украйна. И в случай че подобен одит не е изработен, или не са взети ограничения и запасите не са на нужните равнища, каква, неаматьорска, отговорност ще поеме Янев?

За едно нещо би трябвало да му признаем, че е прав - добре финансираната интерпретация фактически е в положение да подмени истината. Обаче государственото финансиране на хибридната агитация у нас няма да продължава постоянно. Парите, изхранващи пропутиновите тролски ферми, псевдоновинарски уеб сайтове и псевдопатриотични малките екрани ще свършат. И не знам по какъв начин тогава ще се ориентира военният ни министър какво да приказва?

Сарказмът настрани - немислимо е един български министър да употребява реториката на Путин и да се държи все едно не сме страна-членка на Европейски Съюз и НАТО, които изрично осъждат нахлуването на съветската войска в Украйна. Немислимо е военният ни министър да е в разнобой с позицията на държавното управление и даже да не се сеща какъв е достойният негов акт, който би трябвало да последва. Немислимо е един общественик на толкоз основен пост да си заравя главата в пясъка, преструвайки се, че у съседите, на едвам 200 км от нас, няма пожар.

Още повече, че тук от дълго време към този момент не става дума просто за ориста на Украйна, за сигурността на България или за бъдещето на Европа. Путин води война против актуалния цивилизационен порядък, в който място за диктатори няма. Място за прислужниците на диктаторите - също ", написа на страницата си Мирчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР