Политици, активисти и потребители на социални мрежи нападнаха сръбския патриарх

...
Политици, активисти и потребители на социални мрежи нападнаха сръбския патриарх
Коментари Харесай

Сръбският патриарх си навлече критики след среща с Асад

Политици, деятели и консуматори на обществени мрежи нападнаха сръбския патриарх Ириней след аудиенция в Сирия, част от която бе и среща с президента Башар ал Асад.

За диалога заяви и самата черква на уеб страницата си. Според текста Ириней е изразил убеденост, че Сирия ще успее да се оправи със сегашната обстановка и още веднъж ще се трансформира в страна на непоклатимост, разпространяваща мир и обич в района. Срещата, осем години след началото на спора в Сирия, е в миг, когато режимът на Асад е отвоювал благодарение на Русия и Иран съвсем цялата територия от опозиционни групи и джихадисти като " Ислямска страна ".

Войната със стотици хиляди жертви, в която все по-рядко се чуват интернационалните апели Асад да напусне властта (преобладаващи в първите години измежду западните държави), зависи от развръзката в Северна Сирия, където има турски, кюрдски и подкрепящи последните (но изтеглящи се) американски сили, и провинция Идлиб, последната значима територия в ръцете на бунтовници.

Според сирийската организация САНА, представена от телевизия N1, той също по този начин е обърнал внимание на решителността на сирийския народ да остане обединен и да се бори с тероризма и на високо ценената от него кардинална и ясна позиция в поддръжка на Сърбия в косовската рецесия.

" Радостни мъже, дами и деца "

Асад пък поздравил Ириней, че предизвиква полезностите на любовта и се бори с екстремизма, и подчертал, че Сирия и Сърбия са изложени на опити за интернационална интервенция, с които би трябвало да се борят, а това е " солидна основа " за подсилване на разговора и съдействието.

Сайтът на СПЦ изяснява още, че " радостни мъже, дами и деца " отправяли радостни възгласи и обсипвали Ириней с цветя.

Не се разказва обаче съответната цел на диалога с Асад, чийто режим съгласно отчети на Организация на обединените нации е забъркан във военни закононарушения (в някои документи на организации към организацията през последните осем години името му е споменавано лично). В резултат на визитата някои консуматори се чудеха какъв може да е мотивът за такава аудиенция, въпреки тя да е част от обиколка на СПЦ в Сирия. Други опазиха Ириней, отбелязвайки, че това е " църковно посещаване, а не интрига на православните църкви ".

Външният министър на Косово Беджет Пацоли остро атакува Ириней, като напомни, че той " управлява същата Сръбска православна черква, благославяла военнопрестъпници през деветдесетте години ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР