Политици, адвокати, счетоводители и държавни служители са сред 334-мата задържани

...
Политици, адвокати, счетоводители и държавни служители са сред 334-мата задържани
Коментари Харесай

Арести и в България при голяма операция срещу италиански мафиоти


Политици, юристи, счетоводители и държавни чиновници са измежду 334-мата арестувани по време на огромна интервенция против италианската мафиотска организация ндрангета, оповестява организация АНСА. Има арести и отвън страната, в това число на територията на България.

Най-известният арестуван по време на акцията е някогашният народен представител от „ Форца Италия” (на Силвио Берлускони – б.р.) Джанкарло Пители, като той е упрекнат във връзки с мафията. За търговия с въздействие в Калабрия е разследван функционер на Демократическата партия. Още десетки хора се търсят.

Някои от обвинените са били задържани на територията на Германия, Швейцария и България.

Операцията е ориентирана против клана Манкусо ди Лимбади, който е свързван с убийства, изнудване, заграбване на активи, пране на пари и така нататък Иззети са към 15 млн. евро, като акцията продължава в още огромен брой места в Италия. Военни елементи спомагат на правоохранителните органи.

Общо разследваните са над 450, като някои от тях са били локализирани и задържани в Германия, Швейцария и България в взаимни дейности с локалната полиция след европейска заповед за арест, издадена от управляващите в Катандзаро, Калабрия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР