Политиките на правителствата през последните три години бяха проинфлационни –

...
Политиките на правителствата през последните три години бяха проинфлационни –
Коментари Харесай

Николай Василев: За малко над 3 г. Асен Василев увеличи държавния дълг с 20 млрд. лв. Бюджетното харчене не е икономическа политика!

Политиките на държавните управления през последните три години бяха проинфлационни – огромни обществени разноски и нулеви промени, които доведоха до високата инфлация и обедняването на хората. Това сподели някогашният вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев в NOVA NEWS.

" Всеки път, когато Асен Василев предава МФ на собствен правоприемник, се повтаря едно и също. Парите са изхарчени, а новите министри споделят, че ситуацията е доста тежко. За три години и половина Василев усили държавния дълг с 20 милиарда лева Бюджетното харчене не е икономическа политика ", добави той. 

Бившият вицепремиер е на мнение, че събираемостта на налози няма да се усили. Василев дефинира ръководството на предходното постоянно държавно управление като " приказки, малко хрумвания, съвсем никаква свършена работа “.

Експертът сподели, че с цел да влезе страната в Еврозоната, би трябвало да има мощна политическа воля. Той изясни, че причина за забавянето е, че България е влезнала в така наречен " сив лист “ за пране на пари за финансиране на интернационалния тероризъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР