Политиката за подкрепа на духовността и вярата е изключително важна.

...
Политиката за подкрепа на духовността и вярата е изключително важна.
Коментари Харесай

Фандъкова: Тази година подпомагаме строителството и ремонта на пет християнски църкви в София

" Политиката за поддръжка на духовността и вярата е извънредно значима. Всяка година с мой отчет отпускаме средства за строителство и ремонт на храмове в София, която е знак на религиозна приемливост. Подписах отчета за тази година за строителството и реорганизация на пет църкви и храмове, един от тях е първата Арменска апостолическа православна черква. " Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на построяването на Арменската апостолическа православна черква, която ще бъде първата в София.

За Арменската апостолическа православна черква „ Света Богородица “ от 2011 година до момента са отпуснати общо 310 хиляди лева и тази година ще бъдат отпуснати 40 хиляди лв.. Сградата се строи по план на проектант Агоп Каракашян. Градежът е във фаза на довършителни работи.

Тази година ще се финансират също и храм „ Св. Пророк Илия ” в " Княжево ", храм „ Св. Архангел Михаил ” в Гробищен парк „ Бакърена фабрика “ с 50 хиляди лева за дотъкмяване на постройката. За Централна софийска синагога се плануват 50 000 лева за изродяване на отоплителна система, а за Кремиковския манастир " Св. Вмчк Георги Победоносец " се плануват 50 хиляди лева за общежитие към манастира, в което се организират образования за деца.

През последните години са издигнати пет нови църкви с поддръжката на Столична община. Те са: църквата в " Младост " „ Рождество Христово “, в с. Владая – „ Успение на Пресвета Богородица “, в Долни Богров – храмът „ Св. Св. Петър и Павел “, в регион „ Лозенец “ и параклис в с. Желява – „ Св. Св. Петър и Павел “.

Отпуснати са средства за ремонт и възобновяване на църквите „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец “, „ Св. Мина “, за ротондата „ Свети Георги “, за създаване на църквите в Гробищен парк „ Бакърена фабрика “ и в Малашевски гробища, храм „ Св. Троица в кв. " Драгалевци ", храм „ Св. Параскева “ и др.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР