Политиката по отношение на ваксините е по-важна от всички останали

...
Политиката по отношение на ваксините е по-важна от всички останали
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Ваксините са най-важната икономическа политика тази година

Политиката във връзка с имунизациите е по-важна от всички останали стопански политики през тази година, до момента в който светът пробва да се възвърне от рецесията, провокирана от ковид. Това съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева по време проведената от Си Ен Би Си конференция Global Evolve.

„ През тази година, а евентуално и през идната, политиката на имунизация ще бъде най-важната икономическа политика. Тя може да бъде по-значима даже от фискалната политика “, разяснява Георгиева.

„ Едно от нужните условия за реализиране на стабилно високо равнище на стопански напредък по света е да се имунизират всички хора. Това към момента не е реализирано. В момента имаме имунизация на две скорости, която би трябвало да бъде преодоляна “, добави тя.

През април МВФ съобщи, че краят на рецесията „ става все по-видим “. Тогава финансовата институция увеличи прогнозите си за възобновяване на международната стопанска система на база на бързата имунизация и продължаващите парични и фискални тласъци от държавните управления и централните банки.

В резултат Международния валутен фонд към този момент чака международния БВП да нарасне с 6% през тази година и 4,4% през идната. Тези прогнози обаче са мощно подвластни от напредъка по имунизационните стратегии, изключително в страните с ниски приходи.

От фонда приканиха за имунизация на най-малко 40% от международното население до края на годината и най-малко 60% до юни 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР