Политиката по доходите не може да е на парче. Това

...
Политиката по доходите не може да е на парче. Това
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Политиката по доходите не може да е на парче

Политиката по приходите не може да е на парче. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” депутатът от Движение за права и свободи и някогашен обществен министър Хасан Адемов във връзка предлагането на вицепремиера Валери Симеонов да отпадне добавката за прослужено време, както и митингите на служителите на реда с искане за по-високи заплати.

В момента за всяка прослужена година се начисляват 0,6% към заплатата, в случай че не е контрактуван по-висок % с групов трудов контракт, посочи депутатът.

От Движение за права и свободи постоянно сме казвали, че присъединяване на патриотите в ръководството ще провокира кавги, посочи той. Адемов подсети, че въпроси, касаещи обществената система, първо се разискват в тристранния съвет.

Прогнозата на депутата от Движение за права и свободи е, че бизнесът ще бъде заставен да заплаща по-добри хонорари, тъй като все по-трудно ще намира квалифицирана работна ръка у нас.

В България 70% от работещите получават под междинната заплата от 500 евро, а Румъния ни изпреварва по равнище на междинната заплата, разяснява още Хасан Адемов.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР