Политиката на Скопие в последните 30 години е агресивна и

...
Политиката на Скопие в последните 30 години е агресивна и
Коментари Харесай

Каракачанов издаде защо няма да мери сили с Радев на изборите

Политиката на Скопие в последните 30 години е нападателна и антибългарска, като отхвърля общата ни история, преследва българите там и възпитава хората през медии и учебници в ненавист към страната ни.

Това съобщи в ефира на "Още от деня " ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

"Няма изгода Европейски Съюз да е разширяван с страна, която ще основава проблеми на друга страна от Европейски Съюз, насаждайки ненавист ", акцентира той.

"Гърците видяха, че след подписването на контракта сред нас и Северна Македония, Скопие няма желание да съблюдава подписаното. Затова гърците просто взеха решение да са по-радикални ", изясни патриотът.

"Не мога да схвана каква е тази европейска логичност на някои страни да толерираш неспазването на контракти. В Берлин си вършат едни сметки, във Вашингтон, а в Москва трети, само че значимо е какво мислим ние. В момента България не танцува по ничия гайда. Имаме и предходното държавно управление и служебното доста ясна позиция ", сподели Каракачанов.

Той акцентира, че доста хора в Северна Македония са желали да се впишат като българи, само че преброителите са ги писали северномакедонци.

"ВМРО не е един и двама души. Имахме 5 кандидатури. Първо мислихме да издигнем доста родолюбив наш кадър, тъй като около обединенията хората се ошашкаха какви сме. Затова взехме решение на тези избори идеите, които Вътрешна македонска революционна организация пази, да са показани от двойка, тясно обвързвана с партията. Обсъждахме моята кандидатура, тази на господин Джамбазки и още няколко ", сподели той.

По думите му има доста хора във Вътрешна македонска революционна организация, които заслужават доверие.

Според него разговорът е единственото решение за България. "Не можеш да отидеш на избори с упоритостта да унищожиш някого. Зад него са гласоподаватели - стоици хиляди българи. Трябва да има разговор сред политическите обединения и институциите ", сподели той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР