„Политиката на потребителите ни е абсолютен приоритет. Бих искала да

...
„Политиката на потребителите ни е абсолютен приоритет. Бих искала да
Коментари Харесай

Министър Нинова: Политиката на потребителите ни е абсолютен приоритет

„ Политиката на потребителите ни е безспорен приоритет. Бих желала да изградим дълготрайно съдействие с омбудсмана по политиката за потребителите “.

Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова по време на среща с омбудсмана на Република България Диана Ковачева, оповестиха от Министерството на стопанската система.

В рамките на полемиката бяха разисквани въпроси, свързани с подготвянето на проектозакона за колекторските компании. Министър Нинова показа главните проблеми на потребителите, свързани с тези компании. „ Имаме доста добър разговор с потребителските организации, които имат отношение по тематиката, имаме хрумвания, само че те могат да се осъществят единствено посредством взаимна работа и положително предпочитание от всички страни “, сподели още министър Нинова.

Вицепремиерът акцентира, че тематиката за колекторските компании е засягана от години, само че до този миг не е имало никакъв отзив и предпочитание за работа в тази посока.

Омбудсманът госпожа Диана Ковачева се ангажира за взаимни дейности и акцентира, че огромен % от жалбите са свързани с потребителски проблеми – най-много със отговорностите към колекторските компании, Топлофикация и частните правосъдни реализатори. “Често плашат хората, че ще им вземат жилището. Не може да се продава жилище поради потребителски заем, каквото решение има на Европейския съд “, добави госпожа Ковачева.

В умозаключение министър Нинова и госпожа Ковачева показаха убеденост, че с общи старания ще могат да работят в посока отбрана правата и ползите на жителите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР