Политиката на Китай за Covid Zero или нулев Ковид, прави

...
Политиката на Китай за Covid Zero или нулев Ковид, прави
Коментари Харесай

Китай отблъсква европейските бизнеси с политиката си относно Covid


Политиката на Китай за Covid Zero или нулев Ковид, прави страната непривлекателна дестинация като място за вложение за европейските компании. Това сигнализира бизнес група, която опитва Пекин да се концентрира още веднъж върху промените.

Според отчета, оповестен в от Търговската камара на Европейския съюз в Китай, последните китайски политически решения значат, че страната към този момент се преглежда като " ненадеждна и неефективна във връзка с бизнес ". Това докара до загуба на доверие в Китай и фирмите от ден на ден отсрочват планувани или бъдещи вложения към други пазари, които се считат за по-сигурни.

Политиката за Covid Zero на Китай има " осакатяващ резултат " върху привличането и задържането на задгранични и гении, а европейските компании стават все по-изолирани. Има голям брой спънки, като това, че личният състав не може да пътува свободно до централата, се споделя в отчета.

Не е ясно по кое време страната ще стартира да отваря още веднъж интернационалните граници. Сценарият, при който това ще стартира да се случва през втората половина на идната година, е " оптимистичен ".

Изводите от отчета на европейските компании демонстрира по какъв начин имиджът на Китай като положително място за правене на бизнес е намалял.

Въпреки възходящите компликации, няколко европейски компании към момента възнамеряват вложения в страната. Инвестициите от Европейския съюз в Китай са се нараснали с 15% през първата половина на 2022 година спрямо година по-рано съгласно данни на Rhodium Group. Това се дължи частично на закупуването на надзорен дял от BMW AG в взаимното дружество за произвеждане на коли през първата половина на 2022 година

Този месец немският производител BASF SE отвори първия стадий от новия си цех в страната. Това евентуално ще е една от най-големите задгранични вложения в Китай и най-голямата инвестиция на BASF, която възнамерява да похарчи до 10 милиарда евро до 2030 година, съгласно изказване на компанията.

Има също по този начин промени в метода, по който обществеността и държавното управление в Европа гледат на Китай, с напрежението към Тайван, глобите, свързани със Синцзян, и китайските стопански политики, които способстват за скорошния спад в връзките. " Промяната в европейските публични настройки по отношение на Китай и възходящата нужда да се подсигурява правдивост в единния му пазар доведоха до преоценка и актуализиране на политиката на Европейския съюз за Китай ", се споделя в отчета.

" През последната година имаше доста изместване на фокуса в централите на европейските компании при оценката на Китай. Докато полемиките преди бяха съсредоточени най-вече върху опциите за вложения, в този момент са фокусирани върху резистентност на веригата за доставки, провокациите при правенето на бизнес, ръководството на риска от увреждане на репутацията и смисъла на световното сходство ", се споделя в отчета.

Китай има капацитет за напредък и разполага с индустриална база от международна класа, се споделя в отчета. " Въпреки това степента на ангажираност на европейските компании към този момент не може да се приема за даденост ", се прибавя в него.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР