Политиката на Европейския съюз за мигрантите е безотговорна и разпалва

...
Политиката на Европейския съюз за мигрантите е безотговорна и разпалва
Коментари Харесай

Политиката на ЕС за мигрантите заплашва евреите, обяви Орбан

Политиката на Европейския съюз за мигрантите е безотговорна и разпалва в Западна Европа религиозна назадничавост, заплашваща евреите в Европа. Това се споделя в известие на кабинета на премиера Виктор Орбан, който на 8 април завоюва още веднъж конституционно парламентарно болшинство след предизборна акция минала извънредно под знака на антиимигрантски послания от ръководещите.

Част от пропагандата използваше нападки против роденият в Унгария американски милиардер от еврейски генезис Джордж Сорос с обвинявания, че прокарвал в страната и в Централна и източна Европа тезата за отворени към имигрантите порти. Сорос отхвърля обвиняванията, че плащал на деятели " да трансфорат Унгария в страна за имигранти " и упрекна Орбан в " деформиране на действителността и неистини ", целящи да изградят облика на фиктивен външен зложелател, с който да се отклонява вниманието на унгарците.

Съобщението бе във връзка деня в Унгария в памет на жертвите на Холокоста. " Единственият метод да се отвърна тревожното усилване на антисемитизма е Европа да се върне към полезностите си, произлизащи от юдео-християнските обичаи ", е споделя в текста, представен от " Ройтерс ".

" Религиозната назадничавост, заплашваща Европа и идваща като директна последица от безотговорната миграционна политика на Брюксел - се трансформира в невиждано принуждение в западната част на континента ", допълват от кабинета, визирайки вълната от смъртоносни атентати от 2015г. насам.

Орбан на няколко пъти се е обявявал за изрично неприемане на антисемитизма. Но предходната година той направи няколко коментара, които разгневиха унгарските евреи. Сред тяха бе е хвалба за Миклош Хорти, водачът на съюзната с нацистите Унгария по време на Втората международна война, замразил депортирането на евреи през 1944г., едвам откакто половин милион към този момент бяха починали в газовите камери на концлагерите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР