Политиката на държавата и служебното правителство е да намери пресечните

...
Политиката на държавата и служебното правителство е да намери пресечните
Коментари Харесай

Гълъб Донев търси пресечните точки за увеличаване на минималната заплата

„ Политиката на страната и служебното държавно управление е да откри пресечните точки по какъв начин приходите от труд да порастват и да няма работещи небогати “. Това съобщи служебният министър на труда и обществената политика Гълъб Донев пред БТВ. 

По думите на Донев сега се работи по планове и се разискват разновидности за размера на минималната работна заплата от 1 януари 2022 година, само че не посочи за какви суми става въпрос. 
 Синдикати и работодатели се скараха на срещата при Донев, не се схванаха за нищо Синдикати и работодатели се скараха на срещата при Донев, не се схванаха за нищо
Работодателите си излязоха от срещата със синдикатите при министъра на труда и обществената политика и вицепремиер Гълъб Донев. &nbs...

В петък дългия обществен мир бе нарушен, откакто работодателите напуснаха срещата в Министерски съвет, с цел да не бъдат " овикани " от синдикатите, които упорстват минималната работна заплата да се увеличи на 764 лева от 1 януари следващата година. КНСБ пък заплаши с народен митинг.

„ Не мога да кажа сега каква ще бъде позицията на страната за минималната работна заплата. Действително през вчерашния ден беше нарушен положителният звук на обществения разговор. Искам да отбележа, че размерът на минималната работна заплата се дефинира след съвещания сред работодатели, синдикати и страна. С размера на минималната работна заплата са свързани редица заплащания в страната. Така че той е основополагащ за приходната и разходната част на бюджета “, разяснява Гълъб Донев. 

Социалният министър означи, че планът за размера на минималната работна заплата ще бъде избран и ще бъде заложен в плана за бюджет 2022 година и показан на новоконституираното Народно събрани, а то към този момент ще реши дали тя да бъде такава.

Гълъб Донев е безапелационен, че не се плаши от народен митинг на синдикатите. Според него най-важно е да се възвърне разговора сред обществените сътрудници. 
 След скандал работодателите си излязоха от срещата с Гълъб Донев След скандал работодателите си излязоха от срещата с Гълъб Донев
По-малко от час след началото на срещата за ограниченията против високите цени, работодателите напуснаха, след скандал със синдикатите за пред...

Още:

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР