Политиката ми като министър на отбраната не е била да

...
Политиката ми като министър на отбраната не е била да
Коментари Харесай

Каракачанов: По мое време са продавани най-малко имоти

 " Политиката ми като министър на защитата не е била да продавам, а е била да запазвам ". Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов. Депутатите изслушват Каракачанов по тематиката за продажба на парцели с отпаднала нужда на военното министерство, съобщи БГНЕС.

За интервала, откогато той е министър на защитата – 2 години и 10 месеца, по думите му: За 2017 година са продадени 10 парцела, от които една част са наследени като процедура от служебния и от предходния министър. За 2018 година с негова заповед са открити 10 процедури, само че продадени 2 парцела. През 2019 година са продадени 4 парцела.

" Общо за тези близо 3 години откогато аз съм министър, са продадени 16 парцела ", сподели Каракачанов. Според него сравнителния разбор демонстрира ясно, че по времето, когато той е бил министър, няма свръхпродажба на парцели.

" Напротив, по мое време са продавани минимум парцели за всяка една година по настрана, а и общо като мандат досега, съобщи той, акцентирайки справката, която даде преди този момент за предходни години. Няма всеобщо пласиране на парцели с отпаднала нужда. ", безапелационен е той.

За обвиняването " че се продават острови, полуострови, архипелази, жълти павета и не знам си какво ", той уточни, че от информация става видно, че и това не е правилно.

Каракачанов изиска да добави, че за пръв път министър на защита връща парцели на МО. " 56 декара, които бяха подарени на община Поморие, бяха върнати в благосъстоятелност на министерството. Казвам: подарени, а са върнати. 6 парцела в Пловдив, съвсем в центъра, бяха върнати. Така че политиката ми като министър на защитата не е била да продавам, а е била да запазвам парцели ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР