Политиката, която провежда ГЕРБ, е политика на паниката. Промяната на

...
Политиката, която провежда ГЕРБ, е политика на паниката. Промяната на
Коментари Харесай

Румен Гечев: Действията на управляващите са панически акт

Политиката, която организира ГЕРБ, е политика на суматохата. Промяната на заплатите на администрацията става в миг, в който недоволството в цялата страна пораства, блокирани са кръстовища в цялата страна. Винаги, когато се намира на тясно политически, господин Борисов прибягва до тази мярка на отварянето на чувала. Това съобщи депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Румен Гечев пред бТВ.

Депутатът от левицата изясни, че обстановката с пандемията няма нищо общо със заплатите. „ С пандемията би трябвало да се работи с добре създадена икономическа стратегия. Изниква въпросът къде са плановете на ръководещите за измененията в заплатите, къде се разискват съответните цифри, за какво не са показани в бюджетна комисия. Ние като съпротива няма по какъв начин да не кажем, че е доста необичайно по средата на годината, поради суматохата, да се прекроява бюджета на страната. Парламентът е в отпуска, само че няма никакъв проблем да се свика изключително съвещание. На мен не ми е известно друга страна, член на Европейски Съюз или отвън него, където да се вършат промени в бюджета за стотици милиони левове, без да е ясно какви ще бъдат резултатите от това “, разяснява Гечев.

„ Промените на заплатите в бюджетната сфера води и до промени в частния бранш. Те са свързани. Ние поддържаме политиката за повдигането на приходите, само че не по този метод. Проблемът е в разискването - по кое време ще се актуализира бюджетът? Странно е ръководещите да афишират пред българското общество, че въпросът е решен, и ще бъдат увеличени с 30%. Социалистът разясни, че тези дейности са под паника, защото въпросът е да се печели ден след ден и да не се дава оставка на държавното управление. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР