Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш

...
Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш
Коментари Харесай

Политолог: Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да издигаш барикади

" Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш траншеи и да издигаш барикади. Г-н Петков прави неточност след неточност в това да именова своите политически съперници, да ги трансформира в политически врагове, като им приписва всички земни грехове. Политика по този начин не се прави. Така се основава поляризация, основават се фенски маси, основават се враждебно настроени групи, а не хора, които би трябвало да се усещат част от едно общество ". Това мнение изрази политологът Любомир Стефанов в изявление за БНР.

Той разяснява и тематиките за идния избор на съмнение и последствията от него.

Според политолога, ако болшинството в Народното събрание зависи от 5-6 души, то това ще бъде мъка. Той счита, че с 121 депутати доста мъчно може да се ръководи страната. Политологът изрази мнение, че отстранения ръководител на Народно събрание Никола Минчев ще бъде номиниран за министър председател, в случай че се стигне до нов кабинет на Политическа партия след вота на съмнение. Като причина посочи покачвания му рейтинг в последните дни.

Според Стефанов смисълът във вота за нов ръководител на Народното събрание е да се ревизира още веднъж " дали няма оживление в преброяването на дивите зайци ". Начинът, по който политиците структурират така наречен спор в Народното събрание има ужасяващи последствия за демокрацията у нас, а хората там се държат " по метод, по който и уличните гамени не се държат ", добави още Стефанов. По думите му това води до такава степен жителите да считат, че " политиката в действителност е нещо гнусно, мазно, мръсно, подмолно, лепкаво и омерзяващо ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР