Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш

...
Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Политиката е изкуство за строене на мостове, а не за издигане на барикади

" Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш траншеи и да издигаш барикади. " Това съобщи пред БНР политологът Любомир Стефанов. По думите му министър председателят Кирил Петков е позволил неточност като е преписал на политическите си съперници всички земни грехове. Така не се прави политика, по този начин се основава поляризация , безапелационен бе Стефанов.

Той разяснява тематиките за идния избор на съмнение и последствията от него.

Според политологът в случай че болшинството в Народното събрание зависи от 5-6 души, то това ще бъде мъка. Той счита, че с 121 депутати доста мъчно може да се ръководи страната.

Стефанов уточни, че методът, по който политиците структурират така наречен спор в Народното събрание има ужасяващи последствия за демокрацията у нас. Хората там се държат по метод, по който и уличните гамени не се държат, добави той.

Политологът изрази мнение, че ще бъде номиниран за министър председател, в случай че се стигне до нов кабинет на Политическа партия след вота на съмнение. Като причина посочи покачвания му рейтинг в последните дни. Той обаче добави, че при положение на образуване на второ държавно управление с мандатоносител Политическа партия ще би трябвало да има " съществено пренастройване " в персоналния състав.

Стефанов посочи, че Политическа партия се тормозят, че ново служебно държавно управление на Румен Радев би могло да даде нов подтик и те биха изгубили от ореола си на понастоящем единствените законни носители на смяната.
 Любомир Стефанов: Липсата на разговор пречи на излизането от политическата рецесия
Любомир Стефанов: Липсата на разговор пречи на излизането от политическата рецесия

Управляващите са закъснели в опита да се търси разговор с останалите партии в парламента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР