Политиката е игра с много голям залог и ако Мая

...
Политиката е игра с много голям залог и ако Мая
Коментари Харесай

БСП опитват да превземат София с формулата Радев. Ще липсва ли Цветанов?

Политиката е игра с доста огромен залог и в случай че Мая Манолова разгърне този вид акция, който е бил обявен нощес – основана на цивилен придвижвания, дела и поддръжка от разнообразни елементи от спектъра – възможна поддръжка на Българска социалистическа партия за нея ще бъде разказана като „ още една от подкрепите “. Това съобщи пред БНР политологът Първан Симеонов, написа Dnes.bg.

„ От другата страна – при възможен балотаж, ще има опит даже непримирими последователи да застанат зад една кандидатура против тази на ГЕРБ – както някой го дефинира „ синьо-червен Отечествен фронт “, сподели политологът. Но не се ангажира дали заставането на Българска социалистическа партия зад самостоятелен претендент – сходно на последните президентски избори, е гаранция за триумф.

„ На този стадий можем да забележим единствено главната конструкция на настройките. По-важният въпрос е политологичен – за позиционирането. Пред Манолова има две съществени задания, дори три. Едната е да се опита да замести Фандъкова като кмет на София. Втората е да подсети на софиянци, че госпожа Фандъкова – това е ГЕРБ. Защото доста софиянци не свързват облика ѝ с този на ГЕРБ. Фандъкова сякаш съумява да се опази от част от репутационните негативи, които ГЕРБ носи и това е здравословна отдалеченост. Третата задача пред Манолова, в случай че тя завоюва изборите, е какъв ще бъде общинският съвет…Защото е мъчно да се кмет без относително комфортен общински съвет “, акцентира Първан Симеонов.

По мотив неналичието на Цветан Цветанов от предизборната акция на ГЕРБ Симеонов уточни, че това ще се отрази на резултатите, само че „ Борисов сподели към този момент кой е мощният “.

„ И множеството играчи в ГЕРБ са се ориентирали към кой полюс на магнита да сочат…А от време на време имиджът е по-голям от структурите, от прагматизма, от занаятчийството. Може да се окаже, че Борисов в джипа носи повече от обиколките на Цветанов “, добави той.

„ Що се отнася до Българска социалистическа партия - пробват се да повторят формулата „ Радев “, тъй като са разбрали грешката си от евроизборите…Хората се ядосват на ремонтите в София, само че не виждам да са разлюбили до дъно госпожа Фандъкова. Миналия път Българска социалистическа партия загуби толкоз мощно, че към този момент няма накъде да върви “, сподели още политологът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР