Политическото вмешателство около сделката с ЧЕЗ е нелогично за мен.

...
Политическото вмешателство около сделката с ЧЕЗ е нелогично за мен.
Коментари Харесай

Експерт за сделката с ЧЕЗ: Политическото вмешателство е нелогично

Политическото вмешателство към договорката с ЧЕЗ е нелогично за мен. В последна сметка това би трябвало да бъде сделка сред две частни компании. Освен това частният бизнес е доста по-добър собственик от страната.

Това разяснява в предаването Още от деня по Българска национална телевизия енергийният специалист Славчо Нейков.

,,Политиците пропуснаха да кажат три значими неща. Първо, промяната на сдружението не води до смяна на цената на тока. Второ, смяната не може да повлия върху сигурността на снабдяването с сила, и трето – считам, че от дълго време не сме в интервал на приватизация'', уточни той.

,,Смятам, че ще надделее разсъдъкът и страната ще осъзнае, че по този метод блокира доста сериозен капиталов интерес. Надявам се, че политиците ще им пристигна разсъдък и ще схванат, че не е тяхна работа да се забъркват в покупко-продажби от частен характер'', показа още специалистът.

,,Насъскват се консуматори, жители и бизнес против избрани компании. Според мен всичко това се правизаради идните избори. Но по-важната причина е, че множеството партии са обрасли с избрани обръчи от компании и непознатите компании заплашват ползите им'', съобщи по тематиката с ЧЕЗ журналистът Галина Александрова.

По нейните думи Държавата постави доста старания, с цел да отблъсне доста вложители в областта на енергетиката.

,,Тук става въпрос за стопански ползи. Целта е външните компании да се отдръпват от България'', сподели тя.

,,Опитът да се стартира тезата, че страната може да закупи ЧЕЗ е неплатежоспособен. Ясно е написано, че се не разрешава един притежател да дефинира и преноса, и разпространяването на електрическа енергия'', приключи Александрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР