Политическото ръководство е поставило задача на новия командир на оперативното

...
Политическото ръководство е поставило задача на новия командир на оперативното
Коментари Харесай

Киев изоставя Херсон? Командването Юг има заповед да изгради отбрана на Николаев и Одеса

Политическото управление е сложило задача на новия пълководец на оперативното командване " Юг " на украинските въоръжени сили Генадий Шаповалов да приготви защитата най-вече на Николаевска и Одеска област, а не на следената част от Херсонска област. Това съобщи пред ТАСС ръководителят на придвижването " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов, предава " Фокус ".

" Сега Шаповалов оглави командването " Юг “ на Въоръжените сили на Украйна. Той получи задачата да построи и обезпечи качествена защита на Николаевска и Одеска област, а не на Херсонска област, чийто десен бряг е под контрола на Киев “, съобщи той.

Оперативното командване " Юг " на Въоръжените сили на Украйна включва пет области на Украйна: Винницка, Кировоградска, Николаевска, Одеска и Херсонска.

" За да стигнете до Николаев и Одеса, би трябвало да превземете цялата Херсонска област. Може би това е подготовка за евакуиране от нейната територия “, означи Рогов.

По думите му Шаповалов е служил във въоръжените сили на Украйна, като е почнал като пълководец на взвод, учил е в американско образователно заведение за висши офицери и се е посочил добре в бойни дейности през 2022 година

На 9 април депутатът от Върховната Рада Алексей Гончаренко разгласи, че командирите на ОК на въоръжените сили на Украйна " Юг " и " Запад " Андрей Ковалчук ​​и Сергей Литвинов са освободени от постовете си, а полковник Генадий Шаповалов и бригаден военачалник Владимир Шведюк са назначени на тези позиции.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР