Политическото пространство е наситено със скандали, така че към момента

...
Политическото пространство е наситено със скандали, така че към момента
Коментари Харесай

„Маркет линкс”: Най-ниско доверие има парламента

Политическото пространство е наситено със кавги, тъй че все още по една или друга причина евроизборите стоят отдалечени европейските избори, тъй като има неща и събития, които притеглят вниманието все още. Голямото опълчване на политическата сцена сред двете огромни партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия, води до готовност и при двете политически сили, заяви Добромир Живков от „ Маркет линкс ". Може да се каже, че съгласно последното проучване жителите не са изключително удоволетворени по отношение на развиването на страната, добави той.
По отношение на доверието към институциите и преди всичко ниското доверие към Народното събрание, Добромир Живков разяснява, че това не е изненадващо, защото може да се каже, че Народното събрание е изгубил същинската си роля на самостойна институция, в която се дефинират и взимат решения в законодателството и редица решени, свързани с ръководството на страната. За страдание виждаме, че Народно събрание се трансформира просто в един инструмент на изпълнителната власт в огромна степен, добави той - каквото се реши в изпълнителната власт и в обединението, то това бива незабавно ретранслирано от момента и това чувство за загуба на самостойност няма по какъв начин да не повлияе върху настройките и оценката за работата на Народното събрание от страна на българите, добави той.
По отношение на доверието към държавното управление и равнището на доверие от 27 %, може да се каже, че то възвръща малко позициите си от 22-23-те % през ноември, разяснява Живков.
Спадът на доверие от началото на годината към президентската институция - от към 60 % до към 51 %, се дължат на няколко неща. На първо място това се дължи малко или доста на това, че президентът стартира да звучи по доста сходен метод във всяко свое обществено изказване, т.е. причините, които той излага, те стартират малко или доста да изчерпват силата си да влияят, тъй като ние ги слушаме към този момент към година. Добромир Живков посочи, че говоренето от президентската институция и налаганите вета на разнообразни законопроекти не престават да работят и да поддържат високия рейтинг на президента, само че въпреки всичко тези дейности стартират да изчерпват ресурса си да активизират и да влияят.
По отношение на настройките за евроизборите, данните от проучването на „ Маркет линкс " демонстрират, че и двете водещи партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия съумяват по подобен метод да активизират своите гласоподаватели, които декларират, че ще гласоподават, т.е. и двете партии са в релативно добра форма. Друга от партиите, която сигурно ще вкара евродепутат е Движение за права и свободи, добави Добромир Живков. При Обединените патриоти следва и тяхното най-вероятно настрана явяване на евроизборите, занапред следва да изчислим идващия месец какви ще са настройките и възможностите на партиите там поотделно, сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР