Политическото говорене прекалява. Странно ми е да ме обвиняват за

...
Политическото говорене прекалява. Странно ми е да ме обвиняват за
Коментари Харесай

Явор Гечев уверява, че не връща ГЕРБ в Министерство на земеделието

" Политическото говорене прекалява. Странно ми е да ме упрекват за връщането на ГЕРБ в Министерство на земеделието ". Това съобщи служебният аграрни министър Явор Гечев пред БиТиВи.

Той е сменил трима чиновници, откогато е станал длъжностен аграрни министър - двама шефове на горски предприятия и един член на борда, а след това станал шеф на Напоителни системи. Назначени са и представители на Българска социалистическа партия в горския бранш. Недоумявам по какъв начин могат да ме упрекват, че връщам ГЕРБ в Министерство на земеделието, уточни Гечев.

Той е предложил на бизнеса да се провиснал нови количества дървесина. Има забавяне, само че се работи на цялостни обороти, които са много бързи, увери Гечев. Той няма да разреши хората да останат на студено през зимата.

По отношение на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и огромната опашка от тирове на турската граница, Явор Гечев означи, че частната компания не се е върнала там, а цялостният надзор и лабораторната активност се прави от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). Само и само БАБХ прави и фито-санитарния надзор на турската граница.

За да няма спекулации и други отзиви е било препоръчано на Иван Христанов да продължи да извършва длъжността си на зам.-министър на земеделието , само че той отказал. Сега Христанов работил дружно с проф. Христо Даскалов на турската граница. Работата в БАБХ няма да спре, а политиката по отбрана на държавността ще продължи, увери Гечев.
 На „ Капитан Андреево “ към този момент всичко е умерено
На „ Капитан Андреево “ към този момент всичко е умерено

Към сегашния миг осведомителната система на БАБХ до огромна част е възобновена

Той настоя за повече експертиза и по-малко пиар в решаването на проблемите на турската граница. В идващите месеци ще има трайно решение на въпроса, само че не и с политически говорене, акцентира Явор Гечев.

" Случаят " Капитан Андреево " ще бъде решен ", безапелационен бе той.

Във връзка с украинското зърно Гешев добави, че има пренасищане на локалния пазар с импорт на зърно от Украйна. В тази продукция няма ГМО, тя дава отговор на всички условия по фито-санитарния надзор, увери служебният аграрни министър.

Общото количество слънчоглед, което е влезнало от Украйна у нас е 6 пъти повече, в сравнение с за предходната година. Гечев не счита, че това ще е един от факторите, поради които цената на хляба или на олиото ще паднат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР