Политическо късогледство, което се превърна в безочие. Само така мога

...
Политическо късогледство, което се превърна в безочие. Само така мога
Коментари Харесай

Малина Едрева: Срам ме е!

" Политическо късогледство, което се трансформира в безсрамие. Само по този начин мога да разясня изявлението на индивида, който за злощастие на целия народ има най-голямата власт в страната сега. "

Това съобщи Малина Едрева, общински консултант и ръководител на политическата групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет в Ето какво още написа тя:

" Кандидатът за „ още от същото “ Радев мина всевъзможни граници като за следващ път отхвърля да поеме своята част от отговорността за провалената имунизационна акция в страната. Чак през днешния ден Радев е схванал какъв брой е мъчно да се работи на първа линия. Сериозно?! Година и осем месеца след започването на пандемията, която погуби един приблизително огромен български град , предизборната акция го води в център за незабавна помощ, с цел да се убеди най-накрая самичък в сериозността и мащабите на протичащото се.

Миналата година по това време, когато българският държавен глава беше безусловно изпъден от Естония поради неспазване на обикновени ограничения, които да предотвратят разпространяването на болестта, ме беше позор. И си представях, че това е безспорното дъно, което облика на страната ни може да удари.

Днес обаче ме е позор повече. Точно 10 месеца от идването на първите дози ваксини в България, ние сме по-зле. Докато част от обществото ни самодоволно разяснява обстановката в Израел, Англия или някоя от другите страни, ваксинирали съвсем цялото си население, нехайството и бездействието на президента и неговите служители ни трансфораха в контролната група, която демонстрира какво се случва без ваксини.



В шест от десетте месеца, в които в България има доставени ваксини, Радев ръководи еднолично . За тези месеци той нито един път не приказва в поддръжка на имунизацията, нито един път не изиска от своите министри и не показа обществено проект по какъв начин този развой да бъде усъвършенстван. Една негова разходка до имунизационен пункт през лятото можеше да спести днешната му разходка до незабавния център. Но тогава той беше ангажиран да желае улеснени административни процедури за даряване на ваксини на други страни. Същите тези ваксини, за които преди година се съревновавахме с целия свят, с цел да получим и които българският народ заплати.

Радев дължи отговори. И те не са единствено на въпроса дали той е имунизиран и съблюдава ли ограниченията за неразпространение на вируса или експресно е изискал неповторимото за България и непризнато на никое място удължение на валидността при преболедуване от шест месеца на една година, с цел да не се постанова на него, фамилията му и членове на администрацията му да се преценяват с небрежно наложените от министъра му ограничавания. По-важните отговори са на въпросите какво прави през последните шест месеца и за какво не се притесняваше, когато Делта разновидността превземаше страната му, а се е загрижил в този момент, че Делта плюс се е появил някъде.

Предстоящите избори ли трансформираха генерала, привикнал да брои и приема жертвите като нещо неизбежно в деен политик, чиято задача е да не позволява катаклизми? И докога ще е годна тази трансформация- до 14 или до 21 ноември... ", приключи Едрева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР