Политическият цирк с приключи. Депутатите окончателно решиха, че няма да

...
Политическият цирк с приключи. Депутатите окончателно решиха, че няма да
Коментари Харесай

Циркът приключи с очаквано решение: Няма да има нова конституция и ВНС

Политическият цирк с завърши. Депутатите дефинитивно взеха решение, че няма да бъде свиквано Велико Народно заседание (ВНС) за приемане на нова конституция. Управляващите събраха едвам 111 гласа " за " (ГЕРБ и " Обединени патриоти " ) от нужните над 160.

Този процес се очакваше от месеци. През септември плановете за небрежно написаната сякаш нова конституция и този за привикване на Велико народно събрание бяха подписани от 127 народни представители от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля " на Веселин Марешки. Беше ясно, че ръководещите няма по какъв начин да съберат нужната поддръжка за свикане Велико народно събрание, тъй като Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оповестиха, че са срещу предлагането. Без тях болшинството би събрало най-вече 145 гласа поддръжка. При гласуването депутатите от " Воля " се въздържаха.

Самата партия на премиера също не сподели съществени планове към предлагането си, тъй като тематиката бе забравена за повече от 2 месеца, вместо да бъде детайлно обсъждана, а в това време се намираха всевъзможни аргументи за отсрочване.

Темата бе изненадващо включена в дневния ред за сряда – денят, в който държавното управление разгласи. Допреди дни от ГЕРБ твърдяха, че и нищо не показваше, че скоро следва гласоподаване.

По време на дебатите от Българска социалистическа партия приканиха министър председателят Бойко Борисов да се яви в Народното събрание за точката, а в случай че не може – " да се включи онлайн може би от джипката, или от някъде другаде ". Това обаче не се случи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР