Политическият съветник на президента Доналд Тръмп Роджър Стоун е арестуван

...
Политическият съветник на президента Доналд Тръмп Роджър Стоун е арестуван
Коментари Харесай

ФБР арестува политически съветник на Тръмп по 7 обвинения

Политическият консултант на президента Доналд Тръмп Роджър Стоун е задържан от ФБР по 7 обвинявания в границите на следствието за съветската интервенция на изборите през 2016 година

В обвинителния акт против Стоун се споделя, че забележителна част от закононарушенията са свързани с контактите му с " Организация 1 ", което американските медии преди време разчетоха като Wikileaks.

Сред обвиняванията против съветника са още възпрепятстване на правораздаването, заплашване на очевидец и предоставяне на погрешни показания. 

Стоун е дълготраен неофициален консултант на Тръмп. Официално е бил част от екипа му за малко през 2015 г. 

Според обвиняването той е разговарял с хора от екипа на Тръмп за това какви материали против Хилъри Клинтън биха могли да имат в Wikileaks. В обвинителния акт се показва, че високопоставени чиновници в " Организация 1 " са се свързали със Стоун по отношение на това каква информация ще бъде популяризирана в бъдеще. 

" Вашингтон пост " заяви, че екипът на Мюлър от месеци е проверявал Роджър Стоун и че той признал за замяна на известия с Guccifer 2.0 по време на акцията от 2016 година - консуматор в Туитър, който съгласно разузнаването на САЩ е подставено лице на офицери от съветското разузнаване, които са направили хакерската офанзива против щаба на Демократическата партия.

Електронните известия бяха публикувани от WikiLeaks тъкмо в навечерието на конгреса на демократите и провокираха оставка на ръководителя на партията часове преди началото му.

Тогава Стоун обществено приветства това. Преди изборите той е казвал също, че поддържа контакти с създателя на Wikileaks Джулиан Асандж. По-късно обаче Стоун отхвърли да е имал контакти с Русия или Wikileaks, а контакта му с Guccifer 2.0 са били със напълно друг темперамент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР