Политическият съвет на Местна коалиция БСП за България оцени като

...
Политическият съвет на Местна коалиция БСП за България оцени като
Коментари Харесай

МК БСП за България: Разумно,отговорно и правилно е решението на съветниците за избор на шеф на СОС

Политическият съвет на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " оцени като рационално, отговорно и вярно решението на общинските съветници от групата за поддръжка за избор на ръководител на СОС.

 

В публична позиция те декларират, че сходни сложни решения са взимали и взимат представители на всички партии от обединението, както в локалната власт, по този начин и на национално равнище. " Левите сили не трябва да заемат лицемерната позиция да осъждат в столицата политика, която постоянно и всеобщо се води в други общини ", безапелационни са съдружните сътрудници.

 

Позицията беше призната на съдружен съвет, който се състоя през днешния ден. На него участваха представители на всички съдружни сътрудници - Коалиция " ЛЕВИЦАТА! " (ПП АБВ, Политическа партия " Изправи се, България ", Политическа партия " Движение 21 " ), Коалиция " Неутрална България " (Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, " Нова мощ " и " Русофили за възобновление на отечеството " ), Коалиция " Алтернативата на жителите " (ПП " Зелена партия ", Политическа партия " Българската левица ", Политическа партия " Обединена социалдемокрация ", Политическа партия " Движение за обществен хуманизъм " ) и Политическа партия " Атака ".

 

В изявленията си Румен Петков от АБВ, Костадин Паскалев от Коалиция " ЛЕВИЦАТА! ", Татяна Дончева от " Движение 21 ", Мая Манолова от " Изправи се, България "  и Александър Паунов от Комунистическа партия на България дадоха разнообразни оферти в поддръжка на дейностите на общинските съветници от локалната коалиция и показаха подготвеност да се включат с специалисти в работата за София.

 

" От дистанцията на времето няколко месеца след локалните избори можем доста по-трезво да проучваме аргументите за резултата ни в София и по тази причина левите сили през есента на 2023 година да стигнат най-близо до успеха в столицата за първи път от зората на прехода. Безспорно измежду главните аргументи е постигнатата от нас доста висока степен на единодушие и консолидация, безапелационни са съдружните сътрудници в позицията си.

 

- В името на левите хора в София и на българската левица като цяло ние намерихме сили да оставим разликите си на назад във времето, да се въздържаме от междуличностни нападки и тежки обвинявания, да се концентрираме към това, което ни сплотява, а не върху разделянето и опълчването. Вярваме, че това е пътят, по който българската левица, социалистите и социалистическите хрумвания могат да преодолеят засилилото се съмнение на гласоподавателите от последните години, както и серията от тежки изборни провали, които накараха десницата да повярва в нашето изгубване и да си разреши немислимата в последните десетилетия нова вълна от разрушение на монументи ".

 

В документа съдружните сътрудници приканиха всички социалисти, социалдемократи, комунисти, леви земеделци и патриоти да създадат всичко по силите си за възобновяване на разговора вътре в левите партии и сред самите партии, за възобновяване на разговора и с президента Румен Радев, който е живото доказателство, че лявото може да побеждава и да има висок престиж. " Само дружно и обединени можем да вървим напред за положителното на България ", безапелационни са те.

 

Ето и цялата позиция:

 

ПОЗИЦИЯ

на

Политическия съвет на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България "

 

Политическият съвет на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " прави оценка като рационално, отговорно и вярно решението на общинските съветници от локалната коалиция да поддържат избора на ръководител на Столичния общински съвет и превъзмогването на институционалната рецесия в ръководството на Столична община.

 

Крайно време беше общинските съветници в София да стартират работа, месеци откакто бяха определени и в навечерието на приемането на бюджета на столицата. Има моменти в политиката, когато междупартийното опълчване би трябвало да остане на назад във времето и да се даде път на сложните решения в интерес на жителите и развиването на града. Няма по какъв начин с лозунги или причини да бъдат уверени жителите на София, че определените техни представители не би трябвало да работят и че политическият дебелоглав би трябвало да надвива над здравия разсъдък, а партийните ползи да се отстояват непременно и " до дупка ".

 

Подобни сложни решения са взимали и взимат представители на всички партии от обединението, както в локалната власт, по този начин и на национално равнище. Местната коалиция не прави оценка като изменничество нито решенията на кметове и съветници от Българска социалистическа партия и другите леви партии по места, нито решенията на управлението на Българска социалистическа партия да взе участие в съдружно ръководство с Политическа партия и Демократична България, както и да поддържа кандидатурата на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание.

 

Нашето отвращение да се коалираме с ръководещите в София не значи, че ние осъждаме другарите в десетки общини, които са принудени от събитията да вземат участие в такива съдружни взаимоотношения. Но левите сили не трябва и да заемат лицемерната позиция да осъждат в столицата политика, която постоянно и всеобщо се води в други общини. Един подобен метод е непочтен по отношение на българските жители.

 

От дистанцията на времето няколко месеца след локалните избори можем доста по-трезво да проучваме аргументите за резултата ни в София и по тази причина левите сили през есента на 2023 година да стигнат най-близо до успеха в столицата за първи път от зората на прехода. Безспорно измежду главните аргументи е постигнатата от нас доста висока степен на единодушие и консолидация. В името на левите хора в София и на българската левица като цяло ние намерихме сили да оставим разликите си на назад във времето, да се въздържаме от междуличностни нападки и тежки обвинявания, да се концентрираме към това, което ни сплотява, а не върху разделянето и опълчването.

 

Вярваме, че това е пътят, по който българската левица, социалистите и социалистическите хрумвания могат да преодолеят засилилото се съмнение на гласоподавателите от последните години, както и серията от тежки изборни провали, които накараха десницата да повярва в нашето изгубване и да си разреши немислимата в последните десетилетия нова вълна от разрушение на монументи.

 

Призоваваме всички социалисти, социалдемократи, комунисти, леви земеделци и патриоти да създадат всичко по силите си за възобновяване на разговора вътре в левите партии и сред самите партии, за възобновяване на разговора и с президента Румен Радев, който е живото доказателство, че лявото може да побеждава и да има висок престиж.

Само дружно и обединени можем да вървим напред за положителното на България!

 

19.02.2023 година

Политически съвет на МК " Българска социалистическа партия за България " в София

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР