Политическият облик на Нидерландия е пред сериозен катаклизъм след спечелването

...
Политическият облик на Нидерландия е пред сериозен катаклизъм след спечелването
Коментари Харесай

Излизане от ЕС, закриване на джамиите и забрана на мигрантите: Крайните идеи на бъдещия премиер на Нидерландия

Политическият образ на Нидерландия е пред сериозен прелом след спечелването на парламентарните избори от крайнодесния популист Герт Вилдерс.

Наричан нидерландския Доналд Тръмп , една от най-спряганите му предизборни обещания е изваждането на Нидерландия от Европейски Съюз.

Очаква се неговата антиислямска Партия на свободата да получи 35 места в 150-членния парламент - над два пъти повече, в сравнение с предходните избори през 2021 година Това е огромен избирателен потрес , чийто отзив ще се усети в цяла Европа.

Манифестът на партията включва апели за възбрана на джамиите, Корана и носенето на ислямски забрадки в държавните здания. А преди време партията му провежда конкурс за карикатури на пророка Мохамед.

Освен това Герт Вилдерс прикани Нидерландия да отдръпна неотдавнашните си извинения за търговията с плебеи , да приключи доставките на оръжие за Украйна, да свика референдум за овакантяване на Европейски Съюз и да се ангажира с " нулев брой търсещи леговище ". Така прогнозата за нидерландското несъгласие на България и Румъния за Шенген не е по никакъв начин добра. Миналата година чистата миграция в Холандия се е удвоила на над 220 000 души, частично заради бежанците, бягащи от нашествието на Русия в Украйна. Но казусът се утежнява от дефицита на към 390 000 жилища в страната. Веднага щом научи за успеха си, крайнодесният политиик даде обещание да постави завършек на „ цунамито от убежища и имиграция “ и да върне страната на нидерландците, съобщи организация Ройтерс.

Въпреки успеха, партията на Вилдерс надалеч няма гаранции и сигурност, че ще образува коалиция , отбелязва в заглавието си и френският в. " Монд ". За да ръководи, тя ще би трябвало да реализира съглашение с обединения от дясното и дясноцентристкото пространство. Мнозина анализатори считат, че водачите на останалите политически обединения в Народното събрание не биха се заели да поддържат Герт Вилдерс .



И макар, че Вилдерс смекчи антиислямската си изразителност през последните седмици, няма никакви признаци да се отхвърля от евроскептицизма си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР