Политическият натиск намалява потенциала на правоохранителните органи и възпрепятства тяхното

...
Политическият натиск намалява потенциала на правоохранителните органи и възпрепятства тяхното
Коментари Харесай

Джамбазки заведе евродепутати от ЕКР при Гешев

Политическият напън понижава капацитета на правоохранителните органи и попречва тяхното обикновено действие. Тази позиция изрази основният прокурор на България Иван Гешев, който дружно с неговите заместници организира среща с делегация от групата на Европейските реформатори и консерватори (ЕКР) в Европейския парламент. Срещата бе по самодейност на евродепутатите и се състоя в Съдебната палата в София.

Гешев изрази терзание за положението на правосъдната власт, само че евродепутатите го успокоиха, че България не е единствената страна членка на Европейски Съюз, в която политици се месят в активността на правосъдните органи. В същото време депутатите от групата на ЕКР поддържаха независимостта на българската прокуратура.

На срещата бяха разисквани и настоящите провокации пред върховенството на правото в страните от Европейски Съюз, както и сигурността в района в подтекста на войната в Украйна. Акцент в диалозите бе подложен върху напъните на българските правоохранителни органи за понижаване на миграционния напън и потребността от солидарни старания в опазването на външните граници на Европейски Съюз от противозаконен трафик.

Бе наранена и тематиката с като евродепутатите приветстваха напъните на прокуратурата. Иван Гешев пък акцентира, че съветските хибридни офанзиви в България се демонстрират и под формата на хакерски атаки, политическо и медийно въздействие.

По въпросите, свързани с отстояването на върховенството на правото, управлението на Прокуратурата на Република България удостовери готовността си за продължение на разговора с представители на Европейския парламент.
 Гешев желае подпомагане от американски конгресмени поради крах на битката с съветските хибридки
Гешев желае подпомагане от американски конгресмени поради крах на битката с съветските хибридки

При присъединяване на конгрес, проведен от конгресмените Робърт Адерхолд и Пийт Сешънс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР