Политическият живот в България достигна дотам, че трябва да бъде

...
Политическият живот в България достигна дотам, че трябва да бъде
Коментари Харесай

Журналист: Алхимик трябва да открие магическата формула за политическия ни живот

„ Политическият живот в България доближи до такава степен, че би трябвало да бъде открит алхимик, който да открие магическата формула. “

Това разяснява журналистът Емилия Милчева за „ БНР “. По думите й и ГЕРБ-СДС, и „ Продължавам Промяната-Демократична България “ заявили едни и същи цели , само че желали да ги изпълнят по свое убеждение . Тя не вижда спънки въз основата на сходна платформа да бъде построен кабинет на малцинството с поддръжка на политическата мощ, носеща етикета „ евроатлантическа “ , която и да е тя.

Според Милчева по време на гласуването на Бюджет 2023 година ще има мъчно разбирателството. Тя счита, че той би трябвало да е преди всичко, а приемането му ще покаже до каква степен са съществени желанията за еврозоната.

Журналистът е песимистична за това, което следва да се случи, поради поръчките на „ Продължавам Промяната-Демократична България “ да не вземат участие в кабинет с мандат или с присъединяване на ГЕРБ. ГЕРБ пък съгласно нея нямали проблем да сформират кабинет и без присъединяване на „ Продължавам Промяната-Демократична България “.

„ Втората политическа мощ би трябвало да надзирава и да взе участие в процесите… В новия парламент „ Продължавам Промяната “ и „ Демократична България “ са една парламентарна група и това обединяване би трябвало да покаже такава синергия между тях, че гласът им да е двойно по-силен. “

Политическата отговорност е доста значима , означи Милчева.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР