„Политическия букет от мнения е това, което прави демокрацията силна.

...
„Политическия букет от мнения е това, което прави демокрацията силна.
Коментари Харесай

Александър Симов: БСП говори с гласа на мнозинството от българите


„ Политическия букет от отзиви е това, което прави демокрацията мощна. България може да си разреши лукса да има лична позиция по тази тематика, в поради характерното отношение на българския народ към Русия. Позицията на Българска социалистическа партия е изрично срещу износа на оръжия за Украйна. Направи ми усещане вчерашното изследване на „ Маркет Линкс ", съгласно което близо 70% от българите са за неутралитет в този спор. Това значи, че още през цялото време на този спор Българска социалистическа партия приказва с гласа на болшинството от българите. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Александър Симов в ефира на България он еър и добави, че тук приказваме за отношението, както и за българския народен интерес.

Депутатът от левицата напомни и по какъв начин историята е посочила, че Българска социалистическа партия са били прави, когато още през 2014 година са се оповестили срещу глобите против Русия, отчитайки тяхното отрицателно въздействие върху българската стопанска система.

„ Както и госпожа Нинова сподели днес- ние не изнасяме оръжия за Украйна ", уточни Симов и напомни Минските съглашения от 2014 година, в които пишело, че страните от Европейски Съюз не би трябвало да изнасят оръжия нито за Украйна, нито за Русия.

По думите му няма от къде да си набавим нужното количество газ, в случай че не преговаряме с Газпром. „ Българска социалистическа партия от самото начало се пробва да види какъв е българския народен интерес и какво желаят българските жители ", добави още Симов.

„ Основната тематика на съдружния съвет е била отношението към РСМ. Аз не считам, че всичко, което става сега е мотив България да промени своята позиция по тази тематика. В тази обстановка ние се опитваме да защитим достолепието на България и няма да е обикновено, в случай че нарушим тази линия на държание ", безапелационен бе социалистът по отношение на проблема с Република Северна Македония.

Поведението на ГЕРБ бе остро разкритикувано от Симов, заявявайки по какъв начин те постоянно са подготвени на всичко с единствената цел – да се домогнат до властта.

„ Идния вторник, след съвещание на ИБ и ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " ни следва да вземем решение кой от двамата претенденти за гуверньор на Българска народна банка да подкрепим. Преди няколко дни обаче на съвещание на парламентарната ни група изслушахме двамата претенденти и те се показаха в действителност добре ", сподели националният представител от Българска социалистическа партия.

„ Тепърва ни следва да вземем по-важното решение- поддържаме ли някой от тях или ще опитаме да убедим съдружните сътрудници, че е нужен нов цикъл от договаряния, с цел да намерим общ претендент на обединението. Наличието на двама претенденти не е симптом на уязвимост, а приказва за точно за силата на обединението ", добави още Симов.

Той изрази вяра, че Политическа партия и Има Такъв Народ ще стигнат до консенсус, тъй като при създалата се обстановка съществувал риск нито един от двамата претенденти за началник на Българска народна банка да не събере нужната поддръжка.

„ Проблемът не е в това дали двамата претенденти са положителни финансисти. Сигурен съм, че те биха управлявали добре финансите на Българска народна банка, само че проблем както се вижда е политизацията на този въпрос. Много хора се заблуждават, че разнопосочните отзиви, гледните точки и полемиките, които стават вътре в обединението са нейна уязвимост. Напротив, това е силата, която я крепи ", съобщи националният представител от Българска социалистическа партия.

В умозаключение Александър Симов бе безапелационен, че Иван Гешев стартира да лови съветски шпиони всякога, когато се почувства застрашен и дефинира като комични дейностите на Прокуратурата до този миг. Той добави: " Ние Спецсъда и Спецпрокуратурата сме ги закрили, законът е признат на първо четене, ще ги закрием и на второ. Те трябваше да се преборят с корупцията, а триумфите в тази битка отсъстват ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР