Политическите скандали се превърнаха в ежедневие. Едва ли те ще

...
Политическите скандали се превърнаха в ежедневие. Едва ли те ще
Коментари Харесай

Александър Маринов: Политическите скандали се превърнаха в ежедневие

Политическите кавги се трансфораха в всекидневие. Едва ли те ще имат хипотетичния резултат, може някои от тях даже да има противоположен резултат. Да се разчита на скандал за победа на изборите е доста рисковано . Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на стратегическия съвет на президента проф. Александър Маринов.

По думите му сходни кавги биха повлияли до известна степен на изборния резултат.

Маринов уточни, че твърдите ядра на партиите са почнали да се люспят . Според него това, което остава от тях се нуждае от крайни тласъци. Това прави мъчно преговарянето сред партиите, разясни той. Все по-малко хора се активизират. Избирателите не гледат кой е добър и кой неприятен, а кой каква работа е подготвен да свърши, добави Маринов.

Той разяснява и апелите на политическите партии към президента за привикване на КСНС през последните месеци. По думите му има закон за това, който урежда кой взе участие в Консултативния съвет по национална сигурност. Това не е едностранна самодейност, тя се съгласува. За да е потребен този инструмент би трябвало да е положително квалифициран и координиран, разясни Маринов.

По отношение на реденето на листите за идния избор, той посочи, че това постоянно е било проблем. Колко е сериозен казуса зависи от вътрешното положение на партиите. Изключително мъчно е в една, която включва шест партии. Почти невероятно е да се наредят листите единствено с решение на управлението, уточни Маринов.

Александър Маринов бе безапелационен, че новата не е президентски план, макар, че един от членовете на партията Цветослава Гълъбова е била част от инициативни комитет, издигнал Румен Радев за президент.
 Александър Маринов: Тънките бакалски сметки пречат да има ръководство
Александър Маринов: Тънките бакалски сметки пречат да има ръководство

Партиите се боят да влязат в разнообразни комбинации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР