Политическите сили ще решат дали да има кабинет, заяви вицепрезидентът

...
Политическите сили ще решат дали да има кабинет, заяви вицепрезидентът
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Политическите сили ще решат дали да има кабинет

Политическите сили ще решат дали да има кабинет, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в к.к. „ Албена ", където се организира среща на Националното съдружие на общините в Република България и тя е посетител на събитието.

Тя не пожела да каже по кое време президентът Румен Радев ще стартира съвещания за сформиране на държавно управление. Президентът ще извърши всички свои конституционни отговорности. Решение на президента Радев е по кое време ще връчи първия мандат, изясни тя.

Вицепрезидентът Илияна Йотова отхвърли да разяснява и избора на Вежди Рашидов за ръководител на националното заседание. „ За мен това към този момент не е вест, и аз съм като вас публицист ", сподели тя.

„ Важно е по какъв начин ще стартира от на следващия ден работата си Народното събрание. Не са положителни първите сигнали, - някои от някогашните министрите на финансите започнаха със закани, с квалификациите, не подобен би трябвало да бъде диалогът, тъй като хората тук в Албена и са гласът на България и чакат приемането на бюджет, освобождението на еврофондовете, Плана за възобновяване. Кой по какъв начин е подкрепил Вежди Рашидов за ръководител и за какво го е подкрепил, ще решат гласоподавателите ", изясни Йотова и напомни, че ни предстоят и избори за локална власт.

„ Ние българите имаме една доста хубава поговорка - „ Бог високо, цар надалеч, а кметовете са тук ", добави Илияна Йотова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР