Политическите сили с реакции след словото на президента Румен Радев

...
Политическите сили с реакции след словото на президента Румен Радев
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП с реакции след изказването на Румен Радев от Шипка

Политическите сили с реакции след словото на президента Румен Радев от връх Шипка.

„ 3 март е алената линия на нашето самообладание. Европейска България има бъдеще, единствено когато сложим завършек на политическото безсрамие, което сее ерес и паразитира върху разделянето, което търгува с всичко българско за своето оцеляване. Не сглобкаджийство ни би трябвало, а единство към държавността, историята и националното достолепие, към демократичните завоевания и свободите на жителите “, сподели Радев.

Той съобщи, че няма да привиква КСНС, каквито апели имаше от политически фигури

„ Демокрация не може да се пази с двуличие, нито държавност може да се пази с разделяне и с непрекъснато вдигнат пестник “, показаха от ГЕРБ след изявлението на президента.

По думите му претекстовете за убийството могат да бъдат доста и разнообразни, като се изследва огромен размер от информация

„ За следващ път президентът показва угриженост за опазване на въздействието си в службите, вместо угриженост за действителните проблеми на хората. Явно президентът не вижда неспособността на назначения от него Главен секретар на Министерство на вътрешните работи да се оправи с престъпната хроника от последната година. Не, господин президент, сигурността на жителите е по-важна от Вашите властови упоритости и опазване на цялостен надзор над службите за сигурност “, показаха в своя позиция от „ Продължаваме промяната “.

В обществените мрежи Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “ също разяснява изявлението на президента:

„ Ако не съществуваше рискът от следващи безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да ръководи страната като я отдалечава и излага в Европа, като подписва скрито контракти с Боташ за съветски газ, като плаши народа с войни и студени зими, като управлява службите и назначения от него основен секретар на Министерство на вътрешните работи, рискът да сме без бюджет, тъй като Радев отхвърли да го внесе през февруари, да не приемем законите по ПВУ, които служебните кабинети не написаха и да загубим милиони европейско финансиране, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да би трябвало да сглобяваме постоянен кабинет с най-големия ни конкурент “, уточни тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР