Политическите сили от вече разпуснатия 48-и парламент коментираха и състава

...
Политическите сили от вече разпуснатия 48-и парламент коментираха и състава
Коментари Харесай

ГЕРБ доволни, че Радев смени Минеков, за ДПС е най-добрият служебен кабинет

Политическите сили от към този момент разпуснатия 48-и парламент разясниха и състава на новия остарял длъжностен кабинет. От него те чакат да не се взе участие в предизборната акция. От ГЕРБ видяха съвпадане във вижданията им с президента по отношение на промяната на министъра на културата, от Движение за права и свободи оцениха този длъжностен кабинет като най-хубавия от всички до момента, а от " Продължаваме промяната " си пожелаха той да не взема страна в политическите разногласия.

От Българска социалистическа партия са по-скоро скептични въз основа на досегашните им рецензии по отношение на служебните министри, от Демократична България се зарекоха да наблюдават дали това държавно управление няма да смени външнополитическия курс. От " Възраждане " не харесват министър Атанас Пеканов и не скриха, че се питат за какво е оставен още веднъж в състава на държавното управление, а от " Български напредък " нямат мнение и не влязоха в конкретика.

Тома Биков от ГЕРБ изрази удовлетворение от промяната на Велислав Минеков като министър на културата. 

" Радваме се, че оценката на президента за господин Минеков съответствува с нашата ", сподели Биков. По думите му най-сериозният неуспех при предходното държавно управление, излъчено от президента, е точно в бранш " Култура ". Той уточни, че неуспехът в бранш " Култура " се показва в " нулева работа " по Плана за възобновяване и резистентност и раздорите в креативната общественост. Депутатът от ГЕРБ чака още служебното държавно управление да не се включва в предизборната акция.

Подобни са упованията и от " Продължаваме промяната " . " Служебният кабинет би трябвало да обезпечи почтени избори, а тази задача в този момент ще е сложна поради бюлетините. Да не вземат страна в политическите разногласия ", моли съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

От Движение за права и свободи дадоха висока оценка за служебния кабинет, който продължава работата си и след разпускането на 48-ото Народно заседание. 

" Мисля, че от всички служебни кабинети от 2021-ва година, този несъмнено се оправя най-добре - и финансовият министър стои добре, и кабинетът стои добре като цяло. Пропуски постоянно има, само че кой е непогрешим? ", разяснява Йордан Цонев.

И Движение за права и свободи съобщи, като ГЕРБ, че министърът на културата не е приключил никаква работа. Цонев изрично отхвърли изказванията, че рокадата на Велислав Минеков е обвързвана с напрежението в Народния спектакъл.

" Няма нищо общо със абсурда, само че в случай че следите деликатно, и други театри - и музикални и по този начин нататък, бяха заменени, и процедури опорочени и това не е единствено мое мнение. На множеството парламентарни групи е мнение, по този начин, че аз не намирам Минеков да е приключил нещо потребно ", разяснява Цонев.

От " Възраждане " са неприятно сюрпризирани, че Атанас Пеканов е останал на поста си.

" Нямаме упования от служебния кабинет. Нямаме никакво доверие на Атанас Пеканов и сме уверени, че този индивид ще саботира работата на държавното управление в частта за предоговарянето в Брюксел ", съобщи Костадин Костадинов. " Странно е за какво българският президент го остави в кабинета ", пита се водачът на " Възраждане ".

Няма смяна в позицията на Българска социалистическа партия , която през всичките четири месеца подлагаше на критика работата на служебния кабинет, който ще продължи да ръководи, до момента в който не бъде излъчено постоянно държавно управление.

" Да работят по-добре, макар че щом са същите лицата, е доста мъчно да се чака това ", пожела въпреки всичко Георги Гьоков.

От " Демократична България " ще наблюдават дали няма да бъде заменена посоката във външната политика на страната, съответно по отношение на войната в Украйна.

" Ние ще следим и поправяме да не трансформират външнополитическия курс на страната във връзка с войната. Това е значимо ", сподели водачът на ДСБ Атанас Атанасов. " За страдание, в това Народно заседание бяха провалени напъните ни за участието в Еврозоната и това се отсрочва ", безапелационен беше той в прогнозата си.

" Български напредък " спести и оценки, и упования. Виолета Комитова чака служебният кабинет да продължи досегашната линия на държание. " Не мога да давам оценка на цялото държавно управление. Смятам, че работят в напрегната конюнктура, министрите имат краткосрочни, дълготрайни задания, има много неща, които да свършат ", означи тя.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР