Политическите реакции за отчета на президента. Според ГЕРБ е притеснително,

...
Политическите реакции за отчета на президента. Според ГЕРБ е притеснително,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Притеснително е, че възгледите на президента съвпадат с тези на БСП

Политическите реакции за доклада на президента. Според ГЕРБ е притеснително, че възгледите на президента съответстват с тези на Българска социалистическа партия и би било груба политическа неточност, в случай че той се нарежда на страната на опозицията. От ляво дефинираха като респектиращ доклада на президента и поддържаха рецензиите му към Народното събрание. Патриотите не одобряват думите на президента за атрофирането на парламентарната република. Движение за права и свободи дадоха позитивна оценка за първата година от мандата на Румен Радев.

Коментарите събра Надежда Василева.


ГЕРБ дефинираха доклада на президента по-скоро като отчитане на свършеното от тяхното ръководство. И акцентираха, че той би трябвало да бъде равно далечен от всички политически сили, а не да заема страната на опозицията.
Тома Биков - ГЕРБ: Учудени сме, че той на практика поддържа претекстовете за вота на съмнение на Българска социалистическа партия против кабинета. Ако той желае политическа рецесия в България, да излезе и да го каже ясно. Но и да изясни с какво тя ще спомогне за решение на всички проблеми, които той изброи в своя доклад. Ние не водим войни, ние желаеме да решаваме проблемите на хората, тъй като отчитаме, че има огромни проблеми. За войни нямаме време. Който има време, дано да води войни.
Корнелия Нинова означи, че гледа с горест на оценката на Радев за Народното събрание, само че тя е вярна. Българска социалистическа партия счита също, че президентът се е въздържал от по-силно определение за връзките сред институциите, като е декларирал, че има разминаване. Нинова даде своя оценка.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Противоборство. Управляващото болшинство и президентът Радев имат безусловно разнообразни позиции по значими за страната тематики като да вземем за пример битката с корупцията. Това не е просто разминаване. Това е борба на концепции по този въпрос. Съществена борба. ГЕРБ години наред, Бойко Борисов персонално трансформира Народното събрание в това, което сподели господин Радев - нотариат, който му заверява подписа.
Според левицата най-силната характерност на президентската двойка е, че не е отстъпила от нито едно от обещанията си. ГЕРБ пък означиха,че огромна част от интернационалните срещи на Радев са извършени с помощта на Бойко Борисов.

От Движение за права и свободи обявиха, че президентът е имал сполучливи опити да бъде коректив на законодателната, изпълнителната и на правосъдната власт.
Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи: Той се пробва да бъде обединител на нацията, само че нашите гласоподаватели, които гласоподаваха за него имат малко по-големи упования.
Патриотите показаха, че не може да бъде пренебрегната високата поддръжка на обществото на личността на президента през първата година от мандата.
Милен Михов - Обединени патриоти: Не бих споделил, че неговата оценка за Народното събрание и атрофирането на парламентаризма е вярна и я споделяме, само че е прав, че няма война сред институциите.
Според патриотите Румен Радев е посочил предпочитание да бъде деен фактор в ръководството на страната.
 Президентът и вицепрезидентът регистрираха първата година от мандата си Президентът и вицепрезидентът регистрираха първата година от мандата си
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова регистрираха първата година от мандата си. Според президента вотът на съмнение към държавното управление...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР