Политическите партии, участниците в изборите, трябва да си дадат сметката,

...
Политическите партии, участниците в изборите, трябва да си дадат сметката,
Коментари Харесай

Карадайъ: Партиите трябва да имат такова поведение сега, че след изборите да се сформира кабинет

Политическите партии, участниците в изборите, би трябвало да си дадат сметката, че идващият парламент няма да е кой знае какъв брой по друг от предходните четири като конструкция. Това разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Следващият парламент отново ще бъде фрагментиран и политическите партии би трябвало да имат такова държание до изборите, че след тях да могат да приказват, да има диалози, да има разговор, с цел да се образува болшинство, безапелационен бе Карадайъ.

На въпроса в оставащите няколко работни дни на Народното събрание кои са значимите закони, върху които би трябвало да се съсредоточат депутатите, Карадайъ отговори: „ Да се ориентираме към изборите. В тази обстановка каквито и дълготрайни политики, велики, гениални задания да решаваме, нищо няма да оправим за тези 2-3 дни. ”.

Трябва да има разговор, с цел да има постоянен кабинет, с цел да се преодолее политическата рецесия, да има политическа непоклатимост, с цел да можем да преодоляваме останалите рецесии, които са налични сега, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

Но и българските жители би трябвало да се отнесат към тези избори със същата отговорност. Нужно е да преценяват кои са партиите на разговора, на стабилността и да им дадат тежест, а не на деструктивните проксита, които само и единствено се пробват да унищожават, безапелационен бе Карадайъ.

Попитан по кое време би трябвало да са изборите, Мустафа Карадайъ съобщи: „ Тогава, когато президентът ги насрочи с декрет. ”.

Но като разсъждаваме, вариантите не са доста. Имаме две - 26 март или 2 април. Защото в случай че оставим вота след 2 април влизаме в католическия Великден, в православния Великден и в мюсюлманския Байрам. Всяка седмица сме на празници и по време на празници несъмнено няма да вършим избори. Така че, когато ги насрочи президентът, тогава ще вървим на следващите ненужни предварителни парламентарни избори, заключи Карадайъ.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР