Политическите партии представят различни алтернативи, но всичко е свързано с

...
Политическите партии представят различни алтернативи, но всичко е свързано с
Коментари Харесай

Цветанов: ГЕРБ да признае грешките в третото си правителство

Политическите партии показват разнообразни други възможности, само че всичко е обвързвано с водещата роля на омразата и нищо, което да бъде продуктивно. Ако има разсъдък и национално отговорно държание, те са длъжни да създадат всичко допустимо за една рамка от 5-6 месеца, с цел да одобряват тези 22 закона и 66 ограничения, свързани с Плана за възобновяване и резистентност.

Това ще понижи политическото опълчване, което имаме през днешния ден, и ще може политиците да се върнат към разговора, към прагматизма и интереса на хората. По този метод, когато бъдат извършени едни предварителни избори през 2023 година, ще може да имаме към този момент нещо, което няма да разреши да има толкоз популизъм, колкото имаме през днешния ден. Това сподели пред БНР Цветан Цветанов, водач на " Републиканци за България ".

Той акцентира, че хората би трябвало да бъдат осведомени за това, което би трябвало да се случи: " Ако нямаме опция да се възползваме от
средствата по Плана, значи, че ще усилваме дълга си и ще влезем в тежка политическа турбулентност ".

Като някогашен министър на вътрешните работи Цветанов разяснява Доклада на Европейската комисия по хоризонталния механизъм за върховенството на закона и съобщи, че няма никаква промяна в Министерство на вътрешните работи: " Дори и пътната сигурност към този момент стана сериозен проблем и все по-голям проблем в ръководствата, които имаме през последните 5-6 години... Мерките, които се започнаха, бяха несъответстващи. След случая с злополуката край Своге беше основана Агенция по пътна сигурност. Нейният бюджет се усилва всяка година - за 2022 година бюджетът ѝ е 4,2 милиона лв., 2021г. е бил 3 млн. лв., а 2020 и 2019 е бил по 2,5 млн. лв.. В същото време тежките пътни произшествия не понижават ".

По думите му в тази ситуация " Семерджиев " има виновност Министерство на вътрешните работи, само че би трябвало да се ревизира доста съществено дали обвиненият Георги Семерджиев не притеглен посредством прокуратурата като очевидец по някое дело, което се води сега.

Според някогашния заместник-председател на ГЕРБ би трябвало да се изчака да излязат " способените органи публично " със умозаключение за
автентичността на фотосите от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов: " Дотогава всички тълкования в общественото пространство ще се употребяват за политически цели - и в едната, и в другата посока ".

Той прикани членовете и симпатизантите на ГЕРБ да признаят грешките на ръководството на партията в третото ѝ държавно управление.

" Първите два мандата усъвършенстваха средата на живот в страната. А в третия мандат има коренна смяна. В първия мандат на ГЕРБ спряхме АЕЦ " Белене ", а в третия се построи " Турски поток ". Срещите с хора от забранителния лист, прокарването на " Турски поток " - хората, които би трябвало да дават отговор са Бойко Борисов, Томислав Дончев и Теменужка Петкова. Те водеха тази преписка, тя не беше известна нито за Народното събрание, нито за институциите, може би. Тези задължения бяха поети с Пътната карата, която и към сегашния миг още я няма ", сподели още Цветан Цветанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР