Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на

...
Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на
Коментари Харесай

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на РИК – Видин

Политическите партии и обединения не реализираха единодушие за състав на Районна изборна комисия – Видин за производство на избори за народни представители на 2 април 2023 година на извършените през днешния ден съвещания, водени от регионалния шеф Огнян Асенов.
На срещата участваха упълномощени представителите на парламентарно показаните партии и обединения в 48-то Народно заседание.
В началото на консултациите Асенов срещна присъстващите с решението на Централната изборна комисия, определящо квотното систематизиране на партиите и обединенията в съставите на районните изборни комисии. Районната изборна комисия в област Видин се състои от 13 членове, в това число ръководител, двама заместник-председатели и секретар.
Съставът на РИК с 13 членове, следва да включва: 4-ма членове от коалиция „ ГЕРБ-СДС “; 3-ма членове от коалиция „ Продължаваме промяната “; 2-ма членове от партия „ Движение за права и свободи ” и по един представител от партия „ Възраждане “, коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” коалиция „ Демократична България – обединяване “ и коалиция „ Български напредък “.
По време на днешните съвещания представителите на партиите и обединенията не реализираха консенсус за местата на заместник-председателите и секретаря на РИК.
Областният шеф осведоми, че в границите на днешния ден документите от извършените съвещания ще бъдат изпратени на Централната изборна комисия за назначение на РИК-Видин.
След назначението й от ЦИК, Районната изборна комисия ще реализира пълномощията си от 11.02.2023 година до 16.04.2023 година в това число (до 14 дни след производство на изборите за национални представители). Както и при предходните избори, РИК-Видин ще работи в Заседателна зала № 1, в постройката на Областна администрация Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР