Политическите формации се събират, за да решат дали президентът на

...
Политическите формации се събират, за да решат дали президентът на
Коментари Харесай

Партиите решават дали да поканят Зеленски да говори на откриването на 48-ото НС

Политическите обединения се събират, с цел да решат дали президентът на Украйна да бъде поканен да приказва на първото съвещание на новия парламент. Предложението е на ГЕРБ, съобщи Българска национална телевизия.

Надежда Йорданова от " Демократична България " разяснява в " Още от деня ", че партията не е срещу украинският президент Володимир Зеленски да приказва пред българския парламент, само че България още не е предоставила поисканата от Украйна военно-техническа помощ.

От " Възраждане " обявиха, че няма да участват. При вчерашната среща на политичeските обединения беше решено от болшинството, че посланиците на Русия и Беларус - Елеонора Митрофанова и Никита Лешуков да не бъдат поканени на откриването на 48-то Народно заседание. От ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и " Демократична България " изрично застанаха зад позиците си, че съветският дипломат няма място в тържественото разкриване на пленарното съвещание. От " Възраждане " и Българска социалистическа партия считат, че би трябвало да бъде спазен протоколът и да бъдат поканени всички дипломати от корпуса.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР